DRILLER FLERE FORMASJONER:  Rafael Benitez bruker sesongoppkjøringen i Australia til å drille flere formasjoner. Foto: Getty Images.
DRILLER FLERE FORMASJONER: Rafael Benitez bruker sesongoppkjøringen i Australia til å drille flere formasjoner. Foto: Getty Images.Vis mer

Benitez eksperimenterer med laget

Vurderer flere formasjoner.

Real Madrids nye trener Rafael Benitez har brukt flere av treningene i Australia på å få lagets offensive kabal til å gå opp.

Flere spanske medier skriver torsdag at spanjolen har testet flere formasjoner på lagets fem treninger i Melbourne så langt.

Siden de ankom Australia søndag har Real Madrid kjørt to treninger om dagen tirsdag, onsdag og torsdag. I løpet av den tida har Benitez rukket å teste flere formasjoner, og 4-2-3-1 og 4-4-2 ser ut til å være planen for den kommende sesongen.

Marca melder at torsdag var første dagen stjernetrioen Cristiano Ronaldo, Gareth Bale og Karim Benzema spilte på samme lag. Først i en 4-2-3-1 formasjon med Benzema på topp, med en rekke bestående av Ronaldo, Bale og Isco bak.

Seinere fikk Martin Ødegaard muligheten på høyrekanten.

Det betyr ikke nødvendigvis at nordmannens eneste konkurrent om en plass på førstelaget er Isco. AS skriver at begge kan måtte vike når James Rodríguez kommer tilbake fra ferie.

Oppkjøringsturneen starter for det spanske hovedstadslaget med kamp mot Roma lørdag.

Utvalg Benitez, som tidligere har trent Liverpool, Inter, Chelsea og Napoli, skal ha brukt mye tid på å også få det defensive leddet til å fungere slik som han ønsker.

Ifølge AS betyr det et høyere press, med offensive backer uten at angrepet skal måtte jobbe for mye hjemover.

Duoen Luka Modric og Toni Kroos ser ut til å være planen for midtbanen, uavhengig av hvilken formasjon som brukes.

Lagets bakerste ledd er det fortsatt knyttet usikkerhet til. Real Madrids ønske om å hente Manchester Uniteds David de Gea ser ikke ut til å lykkes, ettersom spanjolen er med laget på sesongoppkjøringen i USA.

Marca melder at det er stor sannsynlighet for at de Gea kan bli en del av Madrid-laget neste sommer.

Klubben og keeperen skal ha blitt enige om en avtale som innebærer at de Gea får utbetalt 5 millioner euro, om lag 45 millioner kroner, dersom Real Madrid ikke skulle hente han neste sesong likevel.

Fram til det hele avklares er costaricanske Keylor Navas klubbens førstekeeper.

(NTB)