TØFFE TIDER:  Med tap mot Tottenham i kveld er Liverpool sju poeng unna fjerdeplassen, og fra før er klubben ute av Champions League, FA-cupen og ligacupen. Rafael Benitez' problemer er likevel bare av den forbigående sorten, mener eier George Gillett. Foto: REUTERS/Darren Staples
TØFFE TIDER: Med tap mot Tottenham i kveld er Liverpool sju poeng unna fjerdeplassen, og fra før er klubben ute av Champions League, FA-cupen og ligacupen. Rafael Benitez' problemer er likevel bare av den forbigående sorten, mener eier George Gillett. Foto: REUTERS/Darren StaplesVis mer

- Benitez er blant verdens fem beste managere

Forhatt Liverpool-eier med uventet støtte.

||| (Dagbladet): Samme dag som Guus Hiddinks agent bekrefter at Liverpool har tatt kontakt, kommer den ene av klubbens utskjelte eiere med en noe uventet støtteerklæring til Rafael Benitez.

I et intervju med en kanadisk radiostasjon blir spanjolen karakterisert som en av de fem beste i sitt fag på verdensbasis av George Gillett.

- Hvis du fører opp ei liste over de fem beste trenerne eller managerne i verden, vil han (Benitez) definitivt vil være en del av den, sier amerikaneren ifølge BBC.

Taler med to tunger?
Timingen for utspillet er for så vidt interessant:

Det er ikke mer enn fire dager siden at den vanligvis velinformerte Liverpool-journalisten Chris Bascombe framstilte Gillett i et langt mindre Benitez-vennlig lys:

Han skrev at Gillett ønsker å vurdere 49-åringens framtid på Anfield umiddelbart. Medeier Tom Hicks skal imidlertid representere et annet syn - og vil la Benitez fortsette i den femårskontrakten han signerte i fjor.

Til tross for begredelige seks seire på de siste 22 kampene mener Gillett den dårlige formen bare er forbigående, og at Benitez i bunn og grunn er blitt et offer for faktorer han ikke kan styre.

- Han har måttet slite med skader og så videre. Det har virkelig vært en utfordring for ham. Han har vært nødt til å eksperimentere og bruke noen spillere på plasser de ikke er vant med. Til tross for det har de hele veien spilt med glød og lidenskap. Jeg mener virkelig situasjonen bare er forbigående, sier Gillett.

Gikk bak ryggen til Benitez
Troverdigheten hans er uansett ikke all verden, etter at han gikk bak ryggen på Benitez i jakten på Jürgen Klinsmann i 2008 og ble avslørt.

Sånn sett er det altså langt fra sikkert at lovordene til Gillett betyr noe som helst når det kommer til stykket.

190-millionersfallskjermen til Benitez gjør det heller ikke lettere å gi ham fyken, selv om flere av klubbens tidligere helter har etterlyst handling de siste ukene.

HAR FORSØKT Å BLI KVITT BENITEZ TIDLIGERE: Nå sier George Gillett at Liverpool-manageren er blant verdens beste. Foto: REUTERS/Phil Noble
HAR FORSØKT Å BLI KVITT BENITEZ TIDLIGERE: Nå sier George Gillett at Liverpool-manageren er blant verdens beste. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer