<strong>UT DØRA:</strong> Rafa Benitez har gått ut døra på Melwood for siste gang. Spanjolen slutter i jobben som Liverpool-manager etter gjensidig enighet om å avslutte samarbeidet etter seks år.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATES
UT DØRA: Rafa Benitez har gått ut døra på Melwood for siste gang. Spanjolen slutter i jobben som Liverpool-manager etter gjensidig enighet om å avslutte samarbeidet etter seks år.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer

Benitez er ferdig i Liverpool

Klubben bekrefter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Rafael Benitez er ferdig som Liverpool-manager.

Det bekrefter klubben på egen hjemmeside torsdag ettermiddag.

I en pressemelding meddeler Liverpool at spanjolen forlater sjefsjobben Anfield etter gjensidig enighet med klubbledelsen om å avslutte arbeidsforholdet.

- Rafa vil alltid være en del av Liverpools foklore etter å ha hentet hjem Champions League i en episk finale i Istanbul (i 2005). Men etter en skuffende sesong, følte begge parter at det beste ville være å starte på nytt på hver sin kant, sier styreformann Martin Broughton.

Ryktene om at en manageravskjed i Liverpool var nært forestående, tiltok voldsomt i styrke i går kveld da flere ledende engelske medier meldte at Benitez var blitt tilbudt en sluttpakke, som partene nå åpenbart har kommet til enighet om.

- Stolt
Benitez selv synes selvfølgelig det er vemodig at det nå er ubønnhørlig slutt etter seks år som Liverpool-manager. Han velger imidlertid å dvele ved de gode stundene og takker både spillere, klubbansatte og supportere høflig for samarbeidet.

- Det er veldig trist for meg å annonsere at jeg ikke lenger vil være manager for Liverpool. Jeg ønsker å takke alle spillere og ansatte for samarbeidet. Jeg vil for alltid bære med meg i hjertet mitt alle de gode stundene jeg har hatt her, fansens sterke og lojale støtte i tunge tider og kjærligheten fra Liverpool. Jeg finner ikke ord som strekker til for å takke dere for alle disse årene, og jeg er veldig stolt over å kunne si at jeg var manageren deres, sier Benitez i en pressemelding på liverpoolfc.tv og avslutter med:

- Mange takk, nok en gang, og husk: «You'll never walk alone».

Liverpool starter nå jakten på spanjolens erstatter - en jakt som klubbdirektør Christian Purslow og klubbambassadør Kenny Daglish har fått i oppgave å lede. Klubben har ikke satt noen frist for når den nye manageren må være på plass, og kommer heller ikke til å gi noen kommentarer inntil noen er ansatt.

- Lukket pengesekken
Lederen i Liverpools norske supporterklubb, Pål Christian Møller, er ikke veldig overrasket når Dagbladet overbringer nyheten.

- Jeg føler at han har hatt ganske umulige arbeidsvilkår. Han gikk ut seinest i forrige uke og sa at han elsket Liverpool og ønsket å bli der lenge, men jeg har også forstått det som han har stilt krav om å få penger til å styrke stallen, og det har han vel ikke fått, sier Møller.

Han mener de dårlige tidene i Liverpool først og fremst skyldes situasjonen de amerikanske eierne Hicks og Gillett har satt klubben i.

- De har lukket pengesekken, og så har heller ikke Rafa vært så heldig med de siste kjøpene sine.

Nå mener han det er viktigere hvem som blir nye eiere enn hvem som overtar jobben etter Benitez.

- At de har sagt seg villige til å selge, er det beste de har gjort. Jeg føler at klubben er i et vakuum til man får inn nye eiere som vil satse. Jeg tror ikke et managerbytte alene vil få klubben tilbake i toppen, sier Møller.

Ønsker seg Daglish
Møller mener det uansett kan være mest aktuelt å ansette en midlertidig sjef inntil eiersituasjonen er avklart. Nye eiere kan fort ha egne meninger om hvem de vil ha i managersituasjonen.

Mange aktuelle navn har blitt nevnt, men personlig tror Møller at Kenny Dalglish, som er i klubbsystemet allerede og er en av klubbens største legender, ville vært et godt valg for en klubb i trøbbel.

- Jeg vet ikke hvor realistisk det er. Men han er utrolig populær blant fans og spillere, og har en veldig god karisma, selv om det kanskje ikke alltid synes så godt utad. Det ville gitt Liverpool et skikkelig kick, sier Møller.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer