FERDIG, SOM VANLIG: For mindre enn to år siden ble Carlo Ancelotti (t.v) presentert sammen med president Florentino Perez. Fjorårets Champions League-trofé og en seiersprosent på opp mot 75 var ikke nok til å få oppleve sesong nummer tre. Foto: Susana Vera / Reuters / NTB Scanpix
FERDIG, SOM VANLIG: For mindre enn to år siden ble Carlo Ancelotti (t.v) presentert sammen med president Florentino Perez. Fjorårets Champions League-trofé og en seiersprosent på opp mot 75 var ikke nok til å få oppleve sesong nummer tre. Foto: Susana Vera / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Benitez er Perez' niende treneransettelse på tolv år. Bare én har vunnet La Liga

Blir tøft, tror ekspert.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): Florentino Perez har vært hyllet for mye av det han har gjort som Real Madrid-president. Men langsiktighet er ikke noe nøkkelord når vi skal oppsummere hans totalt 11 og et halvt år i de helhvites sjefsstol.

Mannen som trakk i trådene da begrepet Los Galacticos ble skapt tidlig på 2000-tallet, har vært president i hovedstadsklubben i to perioder. Den første varte fra juni 2000 til februar 2006. Den andre startet sommeren 2009 - og pågår fortsatt. I dag bekreftet klubben at Rafael Benitez blir deres nye trener.

Spanjolen blir dermed den 11. manageren i Perez' presidenttid.

Hvis du tar bort Vicente del Bosque, som var ansatt før Perez vant valget for første gang, og som ble sparket av samme mann i 2003, og Juande Ramos - som ble hentet inn som trener da Ramon Calderon var president og ikke hadde annet med Perez å gjøre enn at han fikk en høyst ventet avskjedigelse samtidig med at presidenten tiltrådte på nytt i 2009 - så er ni trenere blitt ansatt av den mektige  forretningsmannen fra Hortaleza nordøst i hovedstaden.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn