- Benitez får halv milliard til nye spillere

Møtte Liverpools nye eiere søndag.

• PSV - Liverpool i Champions League direkte kl. 20.45!

(Dagbladet.no): Liverpool-manager Rafael Benitez har i manges øyne manglet en klassespiller eller to for å kunne være en seriøs utfordrer til å vinne Premier League.

Neste sesong får han pengene til å ta opp kampen med Manchester United og Chelsea.

Dagen etter at Liverpool slo Arsenal 4-1 i helga, møtte Benitez omsider Liverpool amerikanske eiere George Gillett og Tom Hicks ansikt til ansikt. Der fikk Benitez forsikringene han trengte foran neste sesong.

Lang ventetid

Ifølge flere engelske aviser, deriblant The Guardian og The Sun, skal spanjolen ha fått garantier for 40 millioner pund (drøye 491 millioner kroner) til bruk på transfermarkedet.

- Vi snakket om ideene for framtida, og det var positivt, sier Benitez.

Før han korrigerer positivt til «veldig positivt».

- Benitez får halv milliard til nye spillere

- Framtida til denne klubben er lysende. De (Gillett og Hicks) sa at vi skal bevege oss i den riktige retningen, sier Liverpool-manageren ifølge The Guardian.

Fra før av har amerikanerne forpliktet seg til å bruke 270 millioner pund på et nytt stadion i Stanley Park. Den stolte klubben fra Merseyside har aldri vunnet Premier League, og vant sitt siste seriemesterskap så langt tilbake som 1990. Med et par storkjøp i sommer kan ventetida snart være over.

Spillere som tidligere har vært utenfor rekkevidde - David Villa, Samuel Eto\'o og Daniel Alves - kan bli tilgjengelige med frisk kapital fra amerikanerne.

Foran årets sesong brukte Benitez 29,7 millioner pund på det mange vil kalle annenrangs spillere, hvorav Dirk Kuyt var den dyreste med en prislapp på 10,9 millioner pund.

MER KVALITET: Stallen Rafael Benitez har per i dag har vist seg utilstrekkelig for å vinne Premier League. Med 490 millioner kroner å rutte med på transfermarkedet til sommeren kan det fort ankomme både én og to spillere av europeisk toppklasse til Anfield i sommer. Her er Liverpool-laget samlet på gårsdagens trening foran den første kvartfinalen i Champions League mot PSV Eindhoven. Foto: Phil Noble/AP/SCANPIX
MER KVALITET: Stallen Rafael Benitez har per i dag har vist seg utilstrekkelig for å vinne Premier League. Med 490 millioner kroner å rutte med på transfermarkedet til sommeren kan det fort ankomme både én og to spillere av europeisk toppklasse til Anfield i sommer. Her er Liverpool-laget samlet på gårsdagens trening foran den første kvartfinalen i Champions League mot PSV Eindhoven. Foto: Phil Noble/AP/SCANPIX Vis mer
<B>RIKE ONKLER:</B> George Gillett (t.v.) og Tom Hicks var søndag i møte med Rafael Benitez.