BENITEZ I 2010: Rafael Benitez fikk vriene forespørsler da han møtte rumensk presse i går, blant annet lurte noen på hvor mye han skulle ha for å trene et rumensk lag. Foto: AP/Vadim Ghirda
BENITEZ I 2010: Rafael Benitez fikk vriene forespørsler da han møtte rumensk presse i går, blant annet lurte noen på hvor mye han skulle ha for å trene et rumensk lag. Foto: AP/Vadim GhirdaVis mer

Benitez fikk spørsmål om vekta

Liverpool på kort Romania-besøk.

||| • Fotball-studio: Europa League direkte fra kl. 19

(Dagbladet): Rafa Benitez forbereder seg grundig til pressekonferanser, av og til har han med notater som inneholder det han synes er viktigst før avspark.

Det han ble spurt om i Bucuresti i går var ikke den spanske Liverpool-sjefen forberedt på.

Rumenske journalister grillet Benitez hardt foran kveldens kamp mellom de helrøde og Unirea Urziceni, skriver Daily Mail. Få av spørsmålene dreide seg det vanlige - Fernando Torres helse, mulighetene for å vinne Europa League, eller topp 4-sjansene i Premier League.

- Mister Benitez, sist gang jeg så deg var i Champions League-finalen i 2005, og siden det virker det som figuren din har endret seg noe. Hvorfor det? spurte en rumensk reporter.

Vekt-forespørselen ble møtt av et glis fra Benitez, som svarte:

- Det er fordi jeg blir stresset av å svare på så mange spørsmål fra pressen. Takk skal dere ha og god kveld, sa Benietz og forlot lokalet på hotellet i Bucuresti.

Romania, ikke Ungarn
Rumenske journalister var muligens ekstra nesevise mot spanieren fordi Liverpools hjemmeside har prestert å skrive at 16-delsfinalen spilles i Budapest - hovedstaden i Ungarn.

I tillegg ble navnet på det rumenske laget bokstavert feil, skriver gratisavisa Metro.

Rumenerne lurte fælt på hvorfor Liverpool ankom Romania så seint, og har et fly som står klar til å lette etter kampslutt i kveld. Benitez fikk i tillegg spørsmål om hvordan det føles når motstandernes fans roper at han får sparken.

Liverpool-sjefen svarte skikkelig på reisespørsmålet, han syntes Liverpool fikk prestert bedre ved å trene på Melwood hjemme før avreise i går.

- Når det gjelder kampen, så venter flyet på oss hvis det blir ekstraomganger. Det er et charterfly. Vi gjør ikke den feilen at vi tar noe for gitt, sier Benitez.

Liverpool vant den første kampen 1-0 og går videre i Europa League dersom laget holder nullen i Romania. Stjernespiss Fernando Torres starter ikke kveldens kamp, selv om han fikk et innhopp mot Manchester City søndag.

- Han er fortsatt ikke klar, han trenger kamptrening og må spille og trene. Vi får se seinere hvordan det går, sier Benitez.

Snakker ikke om finalen
Vanligvis spiller Liverpool i Champions League på denne tiden av året, nå vil klubben gjøre det beste ut av den litt mindre gjeve e-cupen.

BENITEZ I 2005: Her er Liverpool-sjefen på sidelinja under den finalen mot AC Milan. Foto: REUTERS/Jerry Lampen
BENITEZ I 2005: Her er Liverpool-sjefen på sidelinja under den finalen mot AC Milan. Foto: REUTERS/Jerry Lampen Vis mer

- For oss er dette en sjanse til å vinne et trofé, så vi gjør vårt beste. Folk snakker om at jeg sier vi skal vinne finalen. Men vi må slå Unirea for å gå videre. Vi må ta ett skritt av gangen, så seier i finalen vil jeg ikke snakke om. Vi må hele tida vinne den neste kampen.

For de som lurer: Finalen i Europa League går i Hamburg 12. mai.

STARTER IKKE: Fernando Torres er ikke klar for å gå inn i startelleveren, men Yossi Benayoun kan få sjansen i kveld. Begge har vært skadd. Foto: REUTERS/Phil Noble
STARTER IKKE: Fernando Torres er ikke klar for å gå inn i startelleveren, men Yossi Benayoun kan få sjansen i kveld. Begge har vært skadd. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer