Benitez forstår fansens piping

Reservepreget Liverpool dummet seg ut.

(Dagbladet.no): Liverpool har vært i to Champions League-finaler de siste tre årene. Etter gårsdagens sjokktap på hjemmebane står rødtrøyene i fare for å ryke ut allerede i gruppespillet.

Marseille ligger fjerde sist i den hjemlige ligaen med én seier på ni kamper - og kanskje var det derfor manager Rafael Benitez trodde han kunne innkassere alle tre poengene med å sende et reservepreget mannskap på banen fra start.

Det straffet seg da Mathieu Valbuenas fikk drømmetreff kvarteret før slutt og sikret 1-0 for Marseille.

Benitez er blitt berømt - eller kanskje er beryktet et mer riktig ord - for sin rotasjonspolitikk. Men heller ikke i går lot spanjolen seg lure til å ta selvkritikk.

- Nei, du kan snakke om laguttaket, men vi hadde noen store navn utpå der. Problemet var at laget ikke var godt nok, forklarer han.

Verst under Benitez

Liverpool-vrakgodset Boudewijn Zenden og Djibril Cisse var begge på banen for Marseilles, som faktisk vant temmelig fortjent. Etter en god sesongstart har det skurret kraftig for Liverpool i de siste kampene - og i de to siste hjemmekampene har det trofaste Anfield-publikummet pepet sine egne helter av banen.

Det hadde Benitez få problemer med å akseptere.

PRESSET ØKER: Etter en god sesongstart har Liverpool skuffet den siste tiden. Nå trenger rødtrøyene en seier mot Tottenham til søndag, og ikke minst når de skal til Tyrkia for å møte Besiktas i Champions League. Foto: REUTERS
PRESSET ØKER: Etter en god sesongstart har Liverpool skuffet den siste tiden. Nå trenger rødtrøyene en seier mot Tottenham til søndag, og ikke minst når de skal til Tyrkia for å møte Besiktas i Champions League. Foto: REUTERS Vis mer

- Du kan ikke si noe på supporterne, for vi spilte dårlig fra starten av. Hvis du forventer noe av dem, må du også gi noe tilbake, sier han ifølge The Sun.

Så dårlig var forestillingen at Benitez betegnet den som «den verste siden jeg kom til klubben».

- Vi klarte ikke å produsere sjanser, kanskje et par mot slutten, men det var bare ikke nok. Det kan gjerne beskrives som en av de verste forestillingene jeg har hatt som manager, og i hvert fall på Anfield, sier han ifølge ESPN.

Nå krever Benitez ikke bare seier i de neste ligakampe mot Tottenham og Everton, men også i den tøffe bortekampen mot Besiktas.

- Vi må konsentrere oss om å ta tre poeng i begge de kampene, og deretter se hva som skjer når vi drar til Tyrkia for den neste kampen i Champions League, sier han.

Benitez forstår fansens piping
<B>SJOKKSEIER:</B> Her feirer Mathieu Valbuena og Marseille drømmemålet som skaffet dem tre poeng på Anfield.
<B>HISSIG:</B> Steven Gerrard forteller hva han mener om uthaling av tiden.