Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Benitez frykter Torres stikker fra Liverpool

Redningen kan komme fra USA.

TRENGER CHAMPIONS LEAGUE: Rafael Benitez garanterer ikke lenger en Champions League-plass for Liverpool, men forstår at Fernando Torres ønsker å spille med de aller beste i Europa. Foto: REUTERS/Phil Noble
TRENGER CHAMPIONS LEAGUE: Rafael Benitez garanterer ikke lenger en Champions League-plass for Liverpool, men forstår at Fernando Torres ønsker å spille med de aller beste i Europa. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| • Fotballstudio kl. 21: Liverpool - Portsmouth

(Dagbladet): Før helgen ga Fernando Torres et intervju i Spania som rystet Liverpool-fansen.

Superspissen sa klart fra at de helrøde trenger fire-fem nye toppspillere, ellers kjemper laget heller ikke i toppen neste sesong.

Dersom forsterkningene uteblir vil Torres vurdere framtida si på Anfield. Liverpool-manager Rafa Benitez sier til The Guardian i dag at han forstår Torres.

- Folk snakker om penger, men Fernando er bare motivert av å vinne trofeer. Det driver ham og det er det vi to alltid snakker om. Fernandos eneste tanke er å kjempe om pokaler, og det bekymrer han. Han vil spille i Champions League, sier Benitez.

Nervøst i Liverpool
Torres sa til AS at det ikke er så farlig om Liverpool spiller i Champions League eller Europa League neste sesong, men der blir han korrigert av sjefen.

- Å klare å ta fjerdeplassen vile betydd mye for Fernando, sier Benitez.

Hvis det håpet skal leve videre må Liverpool mest sannsynlig slå Portsmouth på Anfield i kveld.

- Hvis ikke vi vinner vil folk bli mer nervøse, og det blir mer press, sier Liverpool-manageren.

Det er ikke bare manageren som er presset i Liverpool, eierne Tom Hicks og George Gillett har det siste året lett etter investorer som er villige til å spytte store summer inn i klubben.

Til sommeren skal Liverpool reforhandle et lån hos Royal Bank of Scotland, og banken har som krav at Liverpool ordner seg omlag 900 millioner i ferske penger til nedbetaling av gjeld.

Dersom klubben mislykkes er det blitt spekulert i tvangssalg.

Investorer fra New York
Nå har investeringsselskapet Rhone Group lagt nettopp 900 millioner kroner på bordet foran amerikanerne. Ifølge nyhetsbyrået PA er tilbudet det aller første som har kommet siden Liverpool startet pengejakten.

FRUSTRERT: Benitez mener Torres blir bedre og bedre i hver kamp. Liverpool har tapt både mot Wigan og Lille den siste uke. Foto: AP/Francois Mori
FRUSTRERT: Benitez mener Torres blir bedre og bedre i hver kamp. Liverpool har tapt både mot Wigan og Lille den siste uke. Foto: AP/Francois Mori Vis mer

New York-baserte Rhone Group krever en eierandel på 40 prosent for å skrive ut sjekken til Liverpool, og pengesummen vil nesten halvere klubbens gjeld.

Samtidig kan en slik investering sørge for at Benitez kan få en pott til å kjøpe de spillerne Torres krever for å bli i klubben. Per i dag betaler Liverpool 300 millioner kroner i renter hvert år, og det er minimalt med kontanter til spillerforsterkninger.

Liverpool-eierne fikk inn tilbudet lørdag, og det er fortsatt ikke behandlet på styrenivå. Det er også usikkert om Hicks og Gillett vil gi fra seg kontrollen over klubben.

Ifølge Liverpool Echo ønsker Hicks og Gillette seg mer penger, før de selger.

SELGER 40 PROSENT? Tom Hicks og George Gillett har fått inn et bud på omlag 900 millioner for under halve Liverpool. USA-duoen ønsker seg mer. Foto: AFP/PAUL ELLIS
SELGER 40 PROSENT? Tom Hicks og George Gillett har fått inn et bud på omlag 900 millioner for under halve Liverpool. USA-duoen ønsker seg mer. Foto: AFP/PAUL ELLIS Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!