Benitez gjør narr av Arsenals talentsatsing

Alt kan kjøpes for penger.

(Dagbladet.no): Arsenal høster stadig lovord for sin ungdomspolitikk. Arsene Wenger disponerer et av Premier Leagues yngste mannskap, og benytter som regel enhver anledning til å rose talensatsingen i egen klubb.

Liverpool-manager Rafael Benitez er en høflig mann - men han er ikke redd for å si hva han mener.

Før kveldens ligacup-møte mellom Arsenal og Liverpool fyrer den sindige spanjolen opp stemningen med en real bredside mot Arsenals ungdomspolitikk.

- Hva er ungdomspolitikken i Arsenal? spurte Benitez på gårsdagens pressekonferanse. 

Før han besvarte sitt eget spørsmål: 

-  Å bruke masse penger på unge spillere fra øverste hylle. Det er ikke vanskelig å ha en god ungdomspolitikk hvis man har masse penger å bruke, sa han ifølge The Independent.

Må jobbe dobbelt så hardt

Og trekker fram kjøpet av Theo Walcott fra Southampton som et eksempel.

IKKE IMPONERT: Liverpool-manager Rafael Benitez synes Arsenal får ufortjent mye skryt for ungdomspolitikken sin. Foto: AP
IKKE IMPONERT: Liverpool-manager Rafael Benitez synes Arsenal får ufortjent mye skryt for ungdomspolitikken sin. Foto: AP Vis mer

- Arsenal gir inntrykk av at de gir de unge spillerne sjansen i denne turneringen (ligacupen), men når man betaler åtte millioner pund for Walcott er du nødt til å gi ham spilletid fra tid til annen. Har man penger nok, kan man kjøpe spillere fra øverste hylle - det er så enkelt som det, sier han ifølge Daily Mirror.

Ifølge Benitez fulgte også Liverpool spillere som Walcott, Denilson og Diaby med argusøyne. Men spanjolen hevder Liverpool ikke hadde store nok økonomiske muskler til å hamle opp med Arsenal.

- Vi har ikke hatt pengene her i Liverpool, så det er en stor forskjell på oss og Arsenal, som kan betale millioner av pund for Denilson, Walcott og Diaby. Vi prøver å gjøre de samme tingene med mye mindre penger, men må jobbe dobbelt så hardt, sier han.

• Din mening: Enig med Benitez?

<B>TALENT</B>: Men Denilson kom ikke gratis til Arsenal.