Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Benitez håper på Dubai-penger

Kan gå lys økonomisk fremtid i møte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Følg Champions League på Dagbladet.no i kveld

(Dagbladet.no): I går meldte flere engelske aviser at Liverpool er i ferd med å bli kjøpt opp av Dubai International Capital (DIC), for 450 millioner pund.

I dag skriver The Guardian at DIC-gruppen lover Rafael Benitez og de andre i klubben en lys økonomisk fremtid hvis oppkjøpet går i orden.

Fornøyd Benitez

Manager Rafael Benitez er naturlig nok positivt innstilt til muligheten for mer penger i klubbkassa.

- Jeg har snakket med styreformann David Moores og daglig leder Rick Parry om saken, og jeg er godt fornøyd med det jeg fikk høre, sa Benitez i går kveld, ifølge Scotsman.

- For øyeblikket konsentrerer jeg meg om kampen mot Galatasaray, men det er selvfølgelig alltid hyggelig for en klubb å få mer penger og flere muligheter. Det som snart kan skje, vil være veldig spennende for Liverpool.

Vil dekke gjeld og betale for nytt stadion

DIC har allerede fått tillatelse av Liverpool-formann David Moores til å gjennomgå klubbens finanser, en grundig økonomisk analyse som kan tyde på at et salg er nært forestående.

SNART RIKERE? Rafael Benitez og troppen hans kan håpe på penger til både ny stadion og nye spillere hvis oppkjøpet til Dubai-selskapet DIC går i orden. Foto: AP
SNART RIKERE? Rafael Benitez og troppen hans kan håpe på penger til både ny stadion og nye spillere hvis oppkjøpet til Dubai-selskapet DIC går i orden. Foto: AP Vis mer

Administrerende direktør i DIC, Sameer al-Ansari, sier til The Guardian at det Dubai-baserte selskapet er forberedt på å bla opp midler som kan gjøre Liverpool konkurransedyktige i forhold til storklubber som Chelsea og Manchester United.

- Vi håper vi kan få til en avtale som kan gi oss muligheten til å finansiere Liverpools behov både på og utenfor banen, sier al-Ansari.

I første omgang dreier dette seg om å dekke klubbens gjeld på nærmere 80 millioner pund, samt å finansiere det nye stadionet til drøye 200 millioner pund som er planlagt ved Stanley Park.

Ifølge al-Ansari skal det også gjøres penger tilgjengelig for spillerkjøp.

- Ideelle samarbeidspartnere

Administrerende direktør i Liverpool, Rick Parry, hevder Dubai International Capitals bud er nøkkelen til både Liverpools nye stadion og sjansen til å konkurrere med de rikeste klubbene i verden.

- DIC er en potensiell investor med både ressurser og en filosofi som gjør dem til ideelle samarbeidspartnere, sier Parry ifølge Breaking News.

- De har allerede vist en stor forståelse for Liverpools arv og verdier, og de er som oss opptatte av suksess. De legger stor vekt på å investere i fremtiden til foretak de kjøper, lovpriser Parry.

image: Benitez håper på Dubai-penger

Det Dubai-baserte selskapet styres av familien Maktoum, hvis overhode Sjeik Mohammed bin Rashid al-Maktoum, er statsminister i De Forente Arabiske Emirater og regent i Dubai.

Dersom DIC-oppkjøpet går i orden blir Liverpool den sjette Premier League-klubben på utenlandske hender. Fra før eies Manchester United, Chelsea, Aston Villa, Portsmouth og West Ham av ikke-briter.

Hele Norges coronakart