- Benitez har fått sparken

Ifølge Sky Sports.

SPARKET? Sky Sports melder at Rafa Benitez har fått sparken av Inter. I går slo spanjolen tilbake mot liknende rapporter i italienske aviser. Foto: Hassan Ammar, AP/Scanpix
SPARKET? Sky Sports melder at Rafa Benitez har fått sparken av Inter. I går slo spanjolen tilbake mot liknende rapporter i italienske aviser. Foto: Hassan Ammar, AP/ScanpixVis mer

(Dagbladet): For andre gang på like mange dager meldes det i kveld at Rafa Benitez har fått sparken i Inter. Meldingen er foreløpig ikke bekreftet fra offisielt hold.

I går var det italienske aviser som brakte nyheten om at han enten var - eller kom til å bli - sparket.

I kveld er det Sky Sports News som melder at de erfarer at spanjolen er ferdig i Milano-klubben etter bare et halvt år i sjefsstolen.

Også fotballjournalist Oliver Kay i The Times melder via Twitter-profilen sin at det er slutt i Inter for Benitez.

«Ingen grunn til forvirring omkring Benitez. Avgangen fra Inter er ikke offisiell ennå, men han har blitt informert (via epost) om at det er over,» skriver Kay.

Den tidligere Liverpool-manageren overtok etter Jose Mourinho, som ledet Inter til seier i både Champions League, Serie A  og den italienske cupen.

Benitez har ikke klart å følge opp de gode resultatene til forgjengeren. Inter ligger på sjuendeplass i serien.

- Er fortsatt trener Riktignok vant de klubb-VM sist helg, men Benitez fulgte opp seieren med å gå til angrep på klubbledelsen og president Massimo Moratti, og ba dem enten støtte ham eller sparke ham.

Da det i går ble meldt at Moratti valgte det siste alternativet, svarte Benitez med å si at han fortsatt var trener i Inter.

Moratti ble intervjuet av Inters egen hjemmeside tidligere i kveld, og svarte da følgende på spørsmål om Benitez fortsatt var trener i klubben:

- Ja, det er han. Akkurat i dette øyeblikket er han treneren til Inter, om jeg ikke tar feil.

Serverte te Benitez er tilbake i England for å feire jul, og var en liten tur utenfor porten sin for å hilse på filmteamet til Sky Sports tidligere i dag. Han benyttet også anledningen til å servere en kopp te.

- Her er en kopp te og så drar du hjem til familien din. Ha en god jul, sa Benitez og tuslet tilbake til huset sitt.

Filmklippet kan ses hos TV 2 Sporten.

Leonardo neste? Rapporter fra Italia tidligere i dag sier at tidligere AC Milan-trener Leonardo kommer til å etterfølge Benitez i Inter, og at brasilianeren allerede skal være enig med Inter.

Moratti avviste også dette i kveld.

- Nei, det er ingen andre. Jeg har hørt og lest om den påståtte kontakten vi har hatt med andre trenere, men klubben har ikke kontaktet noen, og vil ikke gjøre det før den nåværende situasjonen er avklart, sier han.

BENEKTER SPARKING: Inter-president Massimo Moratti sa tidligere i kveld at Benitez fortsatt var Inter-sjef. Foto: Hassan Ammar, AP/Scanpix
BENEKTER SPARKING: Inter-president Massimo Moratti sa tidligere i kveld at Benitez fortsatt var Inter-sjef. Foto: Hassan Ammar, AP/Scanpix Vis mer