Benitez har ikke sagt ja til Real-bud på Alonso

- Det foreligger ingen avtale, sier Liverpool-sjefen.

TVIHOLDER PÅ XABI: Liverpool vil ikke slippe Xabi Alonso som har vært en viktig brikke i klubbens gode sesong. Her feires han av Alvaro Arbeloa og Yossi Benayoun etter frisparkmålet mot Hull. Foto: Lindsey Parnaby, EPA/Scanpix
TVIHOLDER PÅ XABI: Liverpool vil ikke slippe Xabi Alonso som har vært en viktig brikke i klubbens gode sesong. Her feires han av Alvaro Arbeloa og Yossi Benayoun etter frisparkmålet mot Hull. Foto: Lindsey Parnaby, EPA/ScanpixVis mer

||| (Dagbladet.no): Den spanske sportsavisa Sport hevdet i går at Real Madrid-president Florentino Perez allerede fredag var kommet til enighet med Liverpool om en overgang for Xabi Alonso.

Liverpool-manager Rafa Benitez sier imidlertid til Liverpools hjemmeside at klubben ikke ønsker å selge sine beste spillere, Alonso inkludert.

- Han hadde en veldig god sesong for oss, og kan bli en viktig spiller i framtida. Det foreligger ingen avtale med Real, og vi ønsker å ha ham med i de videre planene til klubben, sier Benitez.

Den spanske manageren henviser til at Xabi sa til klubbens eget magasin for et par uker siden at han gledet seg til sin sjette sesong, og at han derfor ikke kan forstå hvorfor Alonso plutselig skulle ønske seg bort nå.

Kort møte
Men hva en spiller sier til klubbens eget organ trenger jo ikke alltid stemme med virkeligheten. Og kanskje ønsker Alonso å melke noen ekstra kroner ut av klubbkassa etter en strålende sesong, som har ført til at han er et hett objekt på overgangsmarkedet.

Benitez skryter imidlertid til liverpoolfc.tv av hvor knapp han var da spillerens agent nylig banket på døra hans for å snakke om penger.

- Xabis agent kom til meg nylig for å snakke om framtida. Det var en overraskelse for meg, og jeg minnet ham på at det gjenstår tre år av kontrakten hans. Jeg spurte ham om spilleren var fornøyd i Liverpool, og han sa ja. Det var et kort møte, sier Benitez.

Så får Liverpool og klubbens supportere bare håpe at Rafa klarer å holde Alonso fornøyd mens klubbens rivaler lokker med fete tilbud.

Chelseas påtroppende manager har allerede for lengst anbefalt Roman Abramovitsj å hente Alonso til London.

En annen spanjol som allerede er bosatt i London, Arsenals Cesc Fabregas, ønsker seg også Xabi Alonso som kollega på midtbanen til Gunners.

- Vi trenger noen på midtbanen for å skjerpe konkurransen og å gjøre en forskjell, pluss å gi oss en ny dimensjon. Jeg tror det er alt vi trenger, resten er perfekt. Xabi ville vært strålende. Han er rutinert og kan score mål. Jeg er sikker på at sjefen (manager Arsene Wenger - journ. anm.) er klar over det, sier Fabregas ifølge Sky Sports.

Peréz bekreftet i dag
Real Madrid bekrefter på hjemmesiden sin i dag at Florentino Pérez er tilbake som klubbens president. Da fristen for å melde sitt kandidatur til presidentvalget gikk ut ved midnatt, var Pérez eneste kandidat.

Han blir derfor automatisk utropt til president, mens det planlagte valget seinere denne måneden blir droppet.

Og ukene og måneden framover vil gå med på å spekulere i hvem som blir de nye «Galacticos». Dette var som kjent kallenavnet på det glamorøse Real-laget Pérez bygget opp i sin forrige regjeringstid i klubben.

I fem strake år kjøpte han inn et av de aller største navnene i fotballen: Luís Figo (2000), Zinedine Zidane (2001), Ronaldo (2002), David Beckham (2003) og Michael Owen (2004). Til et lag som allerede hadde storheter som Raul, Roberto Carlos, Casillas, Helguera og Hierro i stallen.

I tillegg til Sports påstand om at Pérez alt har avtalt en overgang for Xabi Alonso, er det også meldt om intensjonsavtaler med Milans brasilianer Kaká og Portugal og Manchester Uniteds Cristiano Ronaldo.

Mest realistisk er det kanskje at Real Madrid vil forsøke å hente enten én av dissse to, eller franske Franck Ribery fra Bayern München.