I MADRID Rafael Benitez er i sluttforhandlinger med Real Madrid om å bli klubbens nye trener. Foto: Scanpix
I MADRID Rafael Benitez er i sluttforhandlinger med Real Madrid om å bli klubbens nye trener. Foto: ScanpixVis mer

Benitez har landet i Madrid: Detaljer unna å bli Ødegaards nye trener

- Jeg er entusiastisk og glad.

(Dagbladet): Rafael Benitez (55) er bare formaliteter unna å bli Real Madrids nye hovedtrener. I ettermiddag tok en privatjet med den Madrid-fødte treneren ombord av fra den internasjonale flyplassen i Napoli og satte kurs mot Spanias hovedstad. 

I Madrid ble Benitez møtt av et stort spansk pressekorps, som ønsket å høre hva han synes om å bli sjef for verdens største fotballklubb.

- Jeg er entusiastisk og glad, men det er et par ting som gjenstår å diskuteres, sa Benitez, ifølge Daily Mail

Dårlig skjult hemmelighet Det er første gang Benitez kommenterer den mye omtalte overgangen fra italiensk til spansk fotball. Da Napoli offentliggjorde at Benitez var ferdig i klubben sist torsdag, ønsket ikke spanjolen å si noe om ryktene som knyttet ham til Real Madrid.

FÅR NY SJEF: Benitez blir etter alle solemerker Ødegaards og Ronaldos nye trener. EPA/Ballesteros
FÅR NY SJEF: Benitez blir etter alle solemerker Ødegaards og Ronaldos nye trener. EPA/Ballesteros Vis mer

Det har imidlertid lenge vært en dårlig skjult hemmelighet at Benitez vil ta over for sparkede Carlo Ancelottis og bli trener for Cristiano Ronaldo, Martin Ødegaard og resten av det hvitkledde stjernegalleriet.

Lørdag forsnakket også Real Madrids visepresident Eduardo Fernandez de Blas seg da han møtte deltok på et supportertreff.

- Ancelotti er fantastisk, og vi skal gi ham honnør for jobben han har gjort. Fram til for tre dager siden var han verdens beste trener. For to år siden var José Mourinho det, og fra kommende uke er det Rafael Benitez våre supportere vil mene er den beste, sa Fernandez de Blas da.

- Ingen Ødegaard-konsekvenser Det betyr at Ødegaard, som ble historiens yngste Real Madrid-spiller da han debuterte i seriekampen mot Getafe 23. mai, får den tidligere Valencia-, Liverpool- og Napoli-sjefen som sin nye trener.

La Liga-ekspert Petter Veland har tidligere uttalt til Dagbladet at han ikke tror dét vil få særlig stor betydning for nordmannen.

- Jeg tror ikke Martin, Hans Erik (pappa) eller Tore Pedersen (rådgiver) er overrasket over at de er kommet til en klubb som bytter trener en gang i ny og ne. Det fjerner noe trygt og godt som har vært til nå, men jeg kan ikke finne noe som er negativt med Benitez i denne sammenheng, mener Veland.