Benitez hudfletter Premier League

Føler seg motarbeidet.

(Dagbladet.no): Det var ikke bare Gabriel Heinze som tapte sin sak i Premier League-panelet i går. Også Liverpool ble tapere, argentineren var ventet til Anfield.

Heinze-saken er dråpen som får det til å renne over for Liverpool-manager Rafael Benitez i dag.

I et intervju med lokalavisa Liverpool Echo går spanieren til frontalangrep mot ligaen, med påstander om at Liverpool behandles slettere enn erkerivalene på flere fronter.

- Jeg har lyst til å stille Premier League en rekke spørsmål. Hvordan kan en spiller med et signert brev behandles slik?

Benitez starter med Heinze-saken, og kan ikke forstå at dommen gikk i Uniteds favør. Liverpool mener backens brev fra United er krystallklart.

- Han har et brev somn er entydig, men Premier League vil heller tro på noen som har gjort en feil. Jeg vet at det ble rettet beskyldninger mot Liverpool i høringen, helt utrolige beskyldninger. Hvorfor tillates det?

Tevez rushet inn?

Den spanske manageren stiller også spørsmålstegn ved at United fikk Carlos Tevez klar på rekordtid, mens de selv måtte vente i lang tid på papirarbeidet for Javier Mascherano i vinter.

PREMIER LEAGUE ER PARTISKE? Liverpool-sjef Rafa Benitez hinter om at Premier League ikke ønsker at klubben fra Anfield skal vinne serien. Foto: Scanpix/Afp
PREMIER LEAGUE ER PARTISKE? Liverpool-sjef Rafa Benitez hinter om at Premier League ikke ønsker at klubben fra Anfield skal vinne serien. Foto: Scanpix/Afp Vis mer

I tillegg antyder Benitez at Premier League med vilje setter opp Liverpool med tidligkamper på bortebane etter landskamper, slik at de får mindre tid på restitusjon enn rivalene.

- Vi haddde flere enn de andre toppklubbene forrige sesong, og nå har vi fått fire å forberede oss til denne sesongen, sier Benitez.

I sum mener Benitez at alle avgjørelser går mot Liverpool for tida, men at fansen skal vite at klubben på tross av det gjør alt for å kjempe om ligagullet.

- Vi skal fortsette å takle de vanskelig avsparktidene, og alle de andre avgjørelsene som går mot oss, sier spanieren.

Gir ikke opp Heinze

Han har heller ikke gitt opp Heinze, og støtter argentineren hvis han anker ligaens dom. Håpet er at argentineren får flytte på seg utenfor overgangsvinduet, hvis Liverpool og Heinze vinner fram ved anken.

I verste fall kan Benitez være villig til å vente til neste sommer, da kan Heinze kjøpe seg ut av kontrakten på Old Trafford.

- Vi er ekstremt skuffet, og vi skal anke, sier Heinze-advokat Richard Green.

Venstrebacken ønsker selv å forhandle med United, slik at han uansett får forlate klubben. I spansk presse hevdes det i dag at han kan være på vei til Real Madrid.

BORTDØMT MOT CHELSEA: Liverpool og Benitez raste også søndag, da Chelsea fikk uberettighet straffe og reddet 1-1 på Anfield.