Benitez klager på formen til Chelsea-gutta

Troppen er for tynn og dårlig trent.

DÅRLIG START: Rafael Benitez har ikke gjort seg mer populær blant Chelsea-fansen med to poeng på sine to første kamper, uten en eneste scoring. Spanjolen mener troppen allerede nå viser tegn på slitasje. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth
DÅRLIG START: Rafael Benitez har ikke gjort seg mer populær blant Chelsea-fansen med to poeng på sine to første kamper, uten en eneste scoring. Spanjolen mener troppen allerede nå viser tegn på slitasje. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

West Ham - Chelsea i fotballstudio klokka 13.45

(Dagbladet): To 0-0-kamper på rappen er den foreløpige fasiten for Rafael Benitez' karriere som Chelsea-manager.

Mottakelsen han har fått fra Chelsea-supportere har vært intet mindre enn forferdelig - navnet hans er blitt møtt med øredøvende piping så fort det er blitt nevnt over høyttaleranlegget på Stamford Bridge - og det haster for spanjolen å slå tilbake med noen overbevisende resultater.

Men stallen han har til rådighet gir ikke de beste forutsetningene for det, mener Benitez selv.

Foran formiddageskampen mot West Ham i dag klager han både på bredden og den fysiske forfatningen i Chelsea-troppen.

- Du kan se at laget trenger å forbedre seg på den fysiske biten. Men det går ikke når vi har to kamper hver uke. Det er ingen tid til restitusjon, sier han ifølge The Guardian.

Slitne spillere
I et styremøte onsdag, der klubbeier Roman Abramovitsj var til stede, delte Benitez sine bekymringer om stallen og ønske om forsterkninger når januarvinduet åpner.

Forgjengeren Roberto di Matteo benyttet bare 19 spillere før han ble sparket, blant annet har han stilt med sterke lag i den ofte så nedprioriterte ligacupen. Det får de svi for nå, mener Chelsea-manageren, som ser tegn til utmattelse.

Chelsea har ikke vunnet på seks kamper i ligaen, sju hvis du tar med Champions Leaugue, og de har plutselig falt sju poeng bak serieleder Manchester United.

- Det er ikke mange spillere her. 19 har spilt i ligaen, og nå er det 20 med Marko Marin (sesongdebuterte i ligaen mot Fulham i midtuka). Chelsea har brukt færre spillere enn andre klubber. Jeg er ikke her for å kritisere, men sånn er virkeligheten. De har spilt så mange kamper, to eller tre i uka og store kamper i Champions League, at spillerne har blitt slitne, sier Benitez.

Kobles til Raheem Sterling
Abramovitsj kommer til stille penger til disposisjon i januar, og Benitez er blitt spurt om hva han trenger. Svaret er han trenger mer tid til å bli kjent med spillerne.

Atletico Madrids Radamel Falcao er for lengst blitt koblet til Stamford Bridge, men det ryktes også at Liverpools supertalent Raheem Sterling kan være på vei til Chelsea.

17-åringen og rådgiverne hans skal ha reagert negativt på Brendan Rodgers utspill om at det vil være «veldig dumt» av ham å ikke forlenge kontrakten. Sterling har bare halvannet år igjen av sin nåværende.

Ifølge Daily Mail har også Manchester City noen følere ute.

The Guardian ramser opp Metalist Kharkivs midtbanespiller Taison Freda og Southamptons venstreback Luke Shaw som mulige transfermål for Chelsea.

- Styret har spurt meg om hva vi trenger. Vi snakket om framtida, og jeg svarte at det er for tidlig for meg. Jeg er glad for at de spør, men jeg ønsker å se laget i noen flere kamper først. Vi ser også på spillerne vi har ute på lån, og hvordan de presterer. Jeg vet at Romelu Lukaku gjør det bra i West Bromwich, og kanskje det er bedre for hans utvikling å være der og få spille, sier Benitez.

West Bromwich er faktisk likt med Chelsea på tabellen, begge står med 26 poeng på 14 kamper, men blåtrøyene er foran på målforskjellen.

I dag venter West Ham på bortebane for Benitez - og der er bare tre poeng godt nok.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer