Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Benitez klar for Newcastle

Fra Real Madrid til nedrykksdrama i Premier League

PRESENTERT I DAG: Newcastle-direktør Lee Charnley var glad for å ha sikret seg Rafa Benitez som klubbens nye manager. Foto: nufc.co.uk
PRESENTERT I DAG: Newcastle-direktør Lee Charnley var glad for å ha sikret seg Rafa Benitez som klubbens nye manager. Foto: nufc.co.uk Vis mer

(Dagbladet): Kort tid etter at Steve McClaren fikk sparken av Newcastle, bekrefter klubben at Rafael Benitez er ansatt som ny manager. Spanjolen har skrevet under en treårskontrakt med laget som ligger nest sist i Premier League.

Benitez' første oppgave blir trolig borteoppgjøret mot ligaleder Leicester allerede på mandag.

- Jeg har gleden av å si at jeg har forpliktet meg til en legendarisk engelsk klubb, som har en massiv utfordring med å holde seg i Premier League, forteller Benitez.

Frir til fansen Newcastle har vært preget av en rekke konflikter, svake resultater og dårlige avgjørelser etter Sir Bobby Robsons avgang i 2004. Det har ført til stor misnøye blant fansen, som for første gang på lang tid har fått et berettiget håp om bedre tider på Tyneside.

I sin første beskjed til supporterne er det tydelig at Benitez vet hva han går til. 55-åringen ber umiddelbart om at samtlige stiller seg bak prosjektet om å redde Premier League-plassen i løpet av de 10 resterende kampene.

- Det vil bli en utfordring ikke bare for meg, men for støtteapparatet, spillerne, klubben og fansen. Vi må alle dra i samme retning med det samme målet for øyet. Det er grunnen til at jeg vil be dere om den fulle støtte for å fullføre denne oppgaven på en suksessfull måte, sier Benitez.

- Newcastle har et kjempepotensial TV 2-ekspert Erik Thorstvedt har fulgt den siste ukas aktivitet i Newcastle. Han har vært forundret over at klubbstyret lot spekulasjonene rundt McClarens framtid pågå i flere dager før de tok en avgjørelse.

Da de først tok en avgjørelse, mener imidlertid Thorstvedt at det var den riktige.

- McClaren-løpet var kjørt. Jeg tror Benitez er en bra løsning. Han har av mange grunner ikke verdens beste standing, det er en del som synes han fremstår som en sur fyr, men jeg tror han er den rette til å snu det uføre som Newcastle har havnet i, forteller Thorstvedt til Dagbladet.

- Hvorfor tror du Benitez velger å ta over en klubb som Newcastle?

- Newcastle har et kjempepotensial. De har faktisk det. Hvis de greier seg denne sesongen, tror jeg han ser muligheter der. Mange vil gjerne stusse på det, men han kjenner engelsk fotball godt og vet at Newcastle har et stort potensial. Jeg tror også at han vil få fullmakter til å styre ting på egenhånd, i motsetning til det politiske spillet han opplevde i Real Madrid. Det har nok også vært viktig, sier Thorstvedt.

- Kunne ikke vært lykkeligere Etter at Benitez fikk sparken som Real Madrid-manager 4. januar, har spanjolen bodd i Liverpool sammen med familien sin. Det bidrar til at han er fornøyd med å ha funnet seg en klubb drøyt tre timer med bil unna.

- Personlig så betyr det en retur til Premier League og at jeg kommer nærmere hjemmet mitt og min familie. Jeg kunne ikke vært lykkeligere, sier mannen som blant annet har vunnet både Champions League med Liverpool og spanske La Liga med Valencia.

Newcastle bekrefter samtidig at Benitez får med seg Fabio Pecchia, Francisco de Miguel Moreno og Antonio Gómez Pérez i støtteapparatet, mens Paul Simpson, Alessandro Schoenmaker og Steve Black alle forlater klubben umiddelbart.

- Jeg er veldig fornøyd med å ønske Rafa Benitez velkommen til klubben. I Rafa har vi utvilsomt sikret oss kompetansen til en av Europas beste managere. Han har ledet noen av de mest suksessfulle lagene på det øverste nivået og vi er stolte over å nå ha han som vår manager, sier Newcastle-direktør Lee Charnley.

PS: I sine forrige perioder i Premier League for Liverpool og Chelsea hadde Benitez ansvaret i totalt 254 seriekamper. Det resulterte i 141 triumfer og 52 tap, noe som gir en seiersprosent på 56.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media