KLAR BESKJED: Benitez sier han har gitt melding om at samholdet under kamp må forbedres. Her under en treningsøkt i Liverpool før avreise til Frankrike i går. Foto: AP/Tim Hales
KLAR BESKJED: Benitez sier han har gitt melding om at samholdet under kamp må forbedres. Her under en treningsøkt i Liverpool før avreise til Frankrike i går. Foto: AP/Tim HalesVis mer

Benitez liker ikke spillernes kroppsspråk

Refser stjernene før avspark.

||| • Europa League-studio fra kl. 19: Lille - Liverpool og sju andre kamper

(Dagbladet): Mandag gikk Liverpool på nok et sviende nederlag, Rafa Benitez' menn hadde ikke et eneste skudd på mål og tapte mot Wigan.

Med svinnende topp 4-håp er Europa League enda viktigere for Liverpool. Og før avspark mot Lille borte i kveld ber manager Benitez spillerne om å ikke jakte på syndebukker i egne rekker.

Han har registrert at Liverpool-stjerner viser tydelig at de er misfornøyde med lagkameraters prestasjoner ute på banen.

- Det skjer i kamper, men jeg liker det ikke. Hvis du viser din skuffelse med den type kroppsspråk, sender du ut feil beskjed, sier Benitez til Sky Sports.

La skylda på hverandre
Han trekker fram et konkret eksempel fra nederlaget mandag.

- Mot Wigan la keeperen (Jose Reina) skylda på forsvarerne, for en feil som ble gjort. Og forsvarerne skyldte på keeperen, sier Benitez.

DÅRLIG HOLDNING: Rafa Benitez ber om bedre lederskap fra kaptein Steven Gerrard og Liverpool-laget. Foto: AP/Jon Super
DÅRLIG HOLDNING: Rafa Benitez ber om bedre lederskap fra kaptein Steven Gerrard og Liverpool-laget. Foto: AP/Jon Super Vis mer

Han avviser at Liverpool-gjengen er splittet etter exiter fra Champions League, FA-cup og ligacup så langt denne sesongen.

- Det blir feil å antyde at spillerne ikke stoler på hverandre. Du kan bare se på forrige sesong, da de samme spillerne gjorde det bra, spilte med selvtillit og vant kamper. Det var ikke noe problem, sier Benitez.

Nå ber han om lederskap, det kan oppfattes som et spark til lagets kaptein Steven Gerrard.

- Jeg aksepterer at hver spiller er forskjellig, men det er viktig at vi viser lederskapskvaliteter. Du må ha rett holdning til lagkameratene dine. Jeg har sagt til dem at jeg vil ha en forbedring på dette, hvis det skjer en feil må spilleren som er ansvarlig støttes, sier Benitez.

Europa League er Liverpools aller siste trofésjanse denne sesongen, og i kveld starter trolig Glen Johnson for første gang siden skaden han pådro seg i desember.

Tøff kamp
Høyrebacken har registrert at Lille bare har tapt én av de siste hjemmekampene i e-cuper, hjemme mot Manchester United i 2006/2007-sesongen.

- Lille er et godt lag. De har fart, teknikk og kvalitetsspillere. De gjør det også bra på hjemme. Det blir tøft, sier England-backen til nyhetsbyrået PA.

Johnson mener tapet mot Wigan ikke forteller så mye om Liverpools kvaliteter. Han kom selv inn som reserve på DW Stadium.

SKUFFET: Her er Fernando Torres mest skuffet over seg selv, etter at han skjøt utenfor mål mot Wigan. Foto: EPA/LINDSEY PARNABY
SKUFFET: Her er Fernando Torres mest skuffet over seg selv, etter at han skjøt utenfor mål mot Wigan. Foto: EPA/LINDSEY PARNABY Vis mer

- Alle kan ha en dårlig dag på kontoret noen ganger. Vanligvis skjer det én eller to spillere, og resten av gutta drar med meg seg. Men når det er flere blir det vanskelig.

NAVNGIR REINA: Pepe Reina får kritikk av sjefen fordi han kjeftet på medspillerne etter Hugo Rodallegas seiersmål for Wigan mandag. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS
NAVNGIR REINA: Pepe Reina får kritikk av sjefen fordi han kjeftet på medspillerne etter Hugo Rodallegas seiersmål for Wigan mandag. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS Vis mer