USIKKER FRAMTID: Liverpool-manager Rafa Benitez føler Liverpool-ledelsen har brutt løfter han ble gitt da han signerte en ny kontrakt med klubben.Foto: SCANPIX/REUTERS/Suzanne Plunkett
USIKKER FRAMTID: Liverpool-manager Rafa Benitez føler Liverpool-ledelsen har brutt løfter han ble gitt da han signerte en ny kontrakt med klubben.Foto: SCANPIX/REUTERS/Suzanne PlunkettVis mer

Benitez mener han ble lurt av Liverpool

- Forutsetningene har endret seg.

||| • Følg Liverpool - Chelsea i fotballstudio fra kl. 14.30!

(Dagbladet): I går skrev engelske aviser side opp og ned om at Rafa Benitez langt på vei har bestemt seg for å forlate Liverpool og heller prøve lykken et annet sted, for eksempel i Juventus.

I dag møter Liverpool Chelsea på Anfield, og må forklare motivasjonen med ting som ære og selvrespekt, i stedet for viktige poeng i kampen om trofeer.

Rafa Benitez mener denne situasjonenen er en annen en den han ble forespeilet da han skrev under en ny kontrakt med klubben, som binder ham til Liverpool til 2014.

Føler seg lurt
- Jeg bestemte meg for å forlenge fordi stallen var god, og fordi jeg ble lovet at pengene skulle være der. Men forutsetningene har endret seg, sier han, ifølge Sky Sports.

- Vi har hatt en dårlig sesong og forhåpentligvis vil ting bli annerledes i framtiden. Men for øyeblikket kan jeg ikke snakke om framtiden, for jeg vet ikke hva som foregår, sier Benitez.

Samme situasjon i Valencia
Mange stiller nå spørsmålet om kampen på Anfield i formiddag blir Rafa Benitez' siste hjemmeforestilling som Liverpool-manager.

Før helga nektet spanjolen å svare direkte på nettopp slike spørsmål, og Benitez sammenlikner nå situasjonen i Liverpool med den han opplevde i Valencia før han sluttet der.

- Jeg forlot Valencia fordi forutsetningene endret seg. Og det var ikke på grunn av penger jeg ble i Liverpool. Jeg takket nei til enorme tilbud. Jeg bestemte meg for å bli under visse forutsetninger, og de har endret seg, sier han.

- Spillerne deler frustrasjonen. Jeg vet hva de føler, for jeg har snakket med dem hele sesongen, som ikke har vært bra. Vi vet hvorfor, og vet hva som må endres, sier Benitez.

The Times skrev i går at Juventus nå skal være sikre på at Rafael Benitez trener «Den gamle dame» neste sesong. Spanjolens misnøye skal ha økt etter at en Liverpool-leder i forrige uke skal ha diskutert en overgang for Rafael van der Vaart med Real Madrid uten Benitez' samtykke - også noe som skjedde før han forlot Valencia.