UTSLÅTT: Dirk Kuyt og lagkameratene i Liverpool fortvilte etter Europa League-exiten mot Atlético Madrid.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tim Hales
UTSLÅTT: Dirk Kuyt og lagkameratene i Liverpool fortvilte etter Europa League-exiten mot Atlético Madrid.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tim HalesVis mer

Benitez mener Liverpool trenger fire-fem klassespillere

Støtter Torres og Gerrard etter Europa League-nedturen.

|||(Dagbladet): Liverpool - Atlético Madrid 2-1 (2-2 sammenlagt, Atlético videre på bortemål).

Liverpool var nær ved å redde stumpene av en sesong som har fortonet seg som et eneste langt mareritt, men en gammel kjenning ville det annerledes.

Diego Forlán utrettet lite i løpet av de to og et halvt årene han var i Manchester United, men opplevde i det minste å senke Liverpool på Anfield. Torsdag kveld gjentok historien seg på sett og vis da Atlético-spissen bredsidet inn bortemålet den spanske hovedstadsklubben trengte for å bli Fulhams finalemotstander i Europa League-finalen i Hamburg 12. mai.

Det var nok et slag for et Liverpool-lag som har gått fra å være en reell tittelutfordrer til å bli noe i nærheten av en middelhavsfarer på skremmende kort tid.

ETTERLYSER KJØP: Fernando Torres, som måtte se gårsdagens oppgjør mot moderklubben Atlético Madrid fra tribuneplass, har tidligere etterlyst fire-fem store Liverpool-kjøp. Det sier manager Rafa Benitez seg nå enig i.Foto: SCANPIX/AP Photo/Scott Heppell
ETTERLYSER KJØP: Fernando Torres, som måtte se gårsdagens oppgjør mot moderklubben Atlético Madrid fra tribuneplass, har tidligere etterlyst fire-fem store Liverpool-kjøp. Det sier manager Rafa Benitez seg nå enig i.Foto: SCANPIX/AP Photo/Scott Heppell Vis mer

Kvaliteten og bredden på spillermateriellet Rafael Benitez disponerer, har blitt trukket fram som en av forklaringene på de rødes fall det siste året. Også Liverpool-manageren selv innser at mannskapet ikke er godt nok per dags dato.

- Noen av spillerne har sagt at vi trenger å hente inn fire eller fem nye spillere. Det er jeg mer eller mindre enig i, og det er noe vi er nødt til å gjøre, sier Benitez etter Europa League-nederlaget, ifølge nyhetsbyrået AP.

Påtrykk fra Torres og Gerrard
Spillerne spanjolen referer til, er ikke noen hvem som helst.

Både klubbkaptein Steven Gerrard og den kneopererte stjernespissen Fernando Torres har begge uttrykt sin bekymring for klubbens evne til å konkurrere i toppen.

ØNSKER FORSTERKNINGER: Også klubbkaptein Steven Gerrard har uttrykt bekymring for kvaliteten på Liverpool-stallen, og har uttrykt ønske om tre-fire kvalitetsspillere foran neste sesong.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tim Hales
ØNSKER FORSTERKNINGER: Også klubbkaptein Steven Gerrard har uttrykt bekymring for kvaliteten på Liverpool-stallen, og har uttrykt ønske om tre-fire kvalitetsspillere foran neste sesong.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tim Hales Vis mer

- Alle vet at vi må lære av denne sesongen. Noen spillere sier at vi trenger en bedre stall, og nøkkelen er å ha bedre spillere slik at vi kan forbedre oss. Jeg tror ikke på dyptgående endringer eller en revolusjon. Tre eller fire kvalitetsspillere bør være nok, men heller kvalitet enn kvantitet, sa Gerrard.

Torres gikk enda lengre enn lagkameraten.

- Det viktigste nå er at klubben gjør et skikkelig forsøk på å hente inn nøkkelspillere, som vil forbedre kvaliteten på troppen. Vi trenger fire eller fem spillere i toppklasse for å kunne konkurrere, som er bedre enn de som allerede er her, som får oss til å brette opp ermene og gjøre alt vi kan for å beholde plassene på laget. Uten forsterkninger, kommer vi til å konkurrere om fjerdeplassen også neste år, sa Torres.

Balanse
Selv alle kan se Liverpools behov for forsterkninger, er det lettere sagt enn gjort å gjøre noe med det under rådende omstendigheter. Klubben er til salgs, men ingen kjøpere har meldt seg. Dessuten er framtida til manager Benitez høyst uavklart, med Juventus lurende i kulissene.

- Liverpool er en stor klubb, men det har vært store endringer de siste to-tre årene. Vi har vært nødt gå i balanse, og da har vi måttet drive klubben deretter. Jeg vet ikke om jeg kommer til å få midler til rådighet. Det er noe vi vil finne ut i sommer, sier Benitez.

NEMESIS: Diego Forlan var ingen suksess i Manchester United, men opplevde i det minste å senke Liverpool på Anfield høsten 2002. Nesten åtte år seinere var uruguyaneren tilbake på Anfield, og ble Liverpools nemesis nok en gang.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tim Hales
NEMESIS: Diego Forlan var ingen suksess i Manchester United, men opplevde i det minste å senke Liverpool på Anfield høsten 2002. Nesten åtte år seinere var uruguyaneren tilbake på Anfield, og ble Liverpools nemesis nok en gang.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tim Hales Vis mer

Samtidig som Liverpool drømmer om nye klassespillere, tvinger Uefas reglement klubbene til satsing på nasjonale spillere. Så langt har Benitez hentet Raheem Sterling fra Queens Park Rangers og Jonjo Shelvey fra Charlton. Samtidig har han varslet at to-tre talentfulle navn på det nærmeste er klar for Liverpool.

Men om de kommer til å spille under hans ledelse, er høyst usikkert. Framtidsplanene hans begrenser seg til de to siste serierundene i Premier League.

- Framtida er Chelsea. Så Hull, var det unnvikende svaret Benitez ga etter tapet mot Atlético.