PÅ SKINNER: Reisen gikk på skinner for Steven Gerrard og Nabil El Zhar, så gjenstår det bare å se om spillet er like presist som togturen fra Liverpool til Paris. Der overnattet laget, før de tok tog til Bordeaux og deretter fly til Madrid. Foto: ANDREW YATES/AFP
PÅ SKINNER: Reisen gikk på skinner for Steven Gerrard og Nabil El Zhar, så gjenstår det bare å se om spillet er like presist som togturen fra Liverpool til Paris. Der overnattet laget, før de tok tog til Bordeaux og deretter fly til Madrid. Foto: ANDREW YATES/AFPVis mer

Benitez mener «partnerbyttene» styrker troppen

Mer prat og mindre PlayStation.

|||• Semifinaler direkte 21.05: Atletico Madrid - Liverpool og Hamburg - Fulham

(Dagbladet.no) Alle de fire bortelagene i semifinalene i Champions League og Europa League, har vært gjennom lange buss- eller togreiser til kamp.

Til nå har begge Champions League-bortelagene tapt sine kamper - men de har til gode å trekke fram bussturene som årsak.

Liverpool løper i kveld ut til kamp i den spanske hovedstaden, etter å ha kjørt tog via London, Paris og Bordeaux (fly fra den franske byen til Madrid).

SamholdManager Rafael Benitez prøver å trekke noe positivt ut av den uvanlig tunge reisen. Han håper at laget har blitt mer sammensveiset av å rulle rundt i Sørvest-Europa.

- Reisen har vært god, for du kan se at alle har holdt sammen. Noen ganger kan du faktisk dra noen positivt ut av sånn ting, at lagånden og lagfølelsen i laget styrkes. Hvis vi sitter på flyet i en eller to timer, ser spillerne en film eller spiller PlayStation og sånne ting. Nå har de snakket mer sammen, sier Benitez ifølge The Times.

Spanjolen har også sett at de vanlige «klikkene» har vært løst opp litt under turen.

EI NATT I PARIS: Rafael Benitez på utsiden av togstasjonen Gare du Nord i Paris. Foto: CHARLY TRIBALLEAU/AFP
EI NATT I PARIS: Rafael Benitez på utsiden av togstasjonen Gare du Nord i Paris. Foto: CHARLY TRIBALLEAU/AFP Vis mer

- Det har vært vanskelig for alle, for de kommer fram slitne. Men jeg har sett at de har snakket sammen i grupper, og gjerne vekslet litt rundt i stedet for å bare snakke med dem de pleier å henge sammen med, sier Benitez.

Fulham stoppet av ulykkeOgså Barcelona-trener Pep Guardiola mente at deres busstur kunne skape ekstra samhold i laget - uten at det slo ut i seier borte mot Inter på tirsdag.

Liverpools Lucas Leiva ønsker ikke å klage på at semifinaleveien ble en tung tur.

- Vi kan ikke klage, for dette var eneste mulighet. Uefa utsatte ikke kampen, og nå kan ikke vi gjøre annet enn å sørge for et godt utgangspunkt foran Anfield-kampen slik at vi kommer oss til finalen, sier han ifølge Press Association.

Fulham møter Hamburg borte i kveld, og de hadde ikke bare en lei busstur - de havnet også midt i en kollisjon.

Ankomst Hamburg ble nesten tre timer forsinket av en trailer som sperret trafikken på motorveien etter en ulykke. Det innebar at Fulham kom fram først 27 timer etter at de hadde forlatt treningsfeltet i London, og måtte på grunn av forsinkelsene sløyfe en planlagt økt med fysisk trening og behandling