- Benitez nær sparken i Liverpool

Krangler offentlig.

(Dagbladet.no): Liverpool-sjef Rafa Benitez er veldig nær sparken, skriver en rekke britiske aviser i dag.

Ifølge Daily Express har Liverpool-eierne George Gillett og Tom Hicks ikke lenger tro på at spanieren er mannen som kan hente seriemesterskapet til Anfield for første gang siden 1990.

Maktkampen mellom manager og klubbeier minner om den i Chelsea i høst, som endte med at José Mourinho ble presset ut.

Ikke tillit?

Ifølge The Telegraph får Benitez sparken dersom han fortsetter å kritisere klubbeierne. Han risikerer samme skjebne hvis klubben ryker ute av Champions League.

The Guardian skriver at Benitez\' lever på lånt tid i Liverpool, avisa mener 47-åringen ble rasende da han fant ut at han mangler tillit hos Gillett og Hicks.

Lokalavisa Liverpool Post skriver i dag at Benitez må be om unnskyldning dersom han skal beholde jobben han fikk i 2004.

Benitez er kritisk til amerikanernes kunnskap om det engelske overgangsmarkedet. Kranglingen har tatt en meget pussig vending. Manageren kritiserer eierne på pressekonferanser, de svarer via Liverpools hjemmeside.

OFFENSIV: Rafa Benitez er sterkt kritisk til Liverpools eiere. Lørdag kveld anklaget han amerikanerne for å ikke skjønne overgangsvinduet. Foto: Scanpix/Reuters
OFFENSIV: Rafa Benitez er sterkt kritisk til Liverpools eiere. Lørdag kveld anklaget han amerikanerne for å ikke skjønne overgangsvinduet. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Som i går kveld, for andre gang på tre døgn.

- På tross av spekulasjoner i avisene har vi ingenting nytt å si, sier Hicks og Gillett i sin pressemelding.

De ryktene gikk på at Benitez allerede har trukket seg eller fått sparken på Anfield.

- Oss begge, sammen med direktør Rick Parry, skal møte Rafa når vi kommer over i midten av desember. Da skal vi ta beslutningene om hva laget trenger, sier Liverpools eiere fra USA.

Skjønner ikke overgangsvinduet

Konflikten startet med at Benitez torsdag åpnet for å bli England-sjef, samtidig som han fortalte at direktør Rick Parry nå har overtatt ansvaret for kjøp og salg av spillere.

Nå er Benitez bare trener i klubben.

En anmodning fra Hicks om å holde kjeft fredag ble trosset etter 3-0 mot Newcastle lørdag.

- Benitez nær sparken i Liverpool

Da ble Hicks og Gillett beskyldt for å være kunnskapsløse.

- De forstår ikke hvordan overgangsvinduet i Europa fungerer. Når du signerer en spiller, må han få tid til å finne seg til rette. De må forstå hvor vanskelig det er å hente spillere. Når du har muligheten til å få spillere som er tilgjengelige, må du gjøre det. Hvis ikke går du glipp av de spillerne, sa Benitez.

Trolig blir Benitez\' framtid på Anfield avgjort seinest i midten av desember. Uten videre spill i Champions League, som gir 180 millioner kroner, får han neppe forsterke laget.

Liverpool-manageren har fortsatt tillit hos supporterne, de planlegger en protest mot Hicks og Gillett under møtet med Porto onsdag kveld.

UPOPULÆRE HOS FANSEN? George Gillett (t.v) og Tom Hicks skal bygge nytt stadion for Liverpool, men vegrer seg for å bruke mer penger på stallen.