OMDISKUTERT SVENSKE: Dommer Jonas Eriksson måtte gå mellom Liverpools Ryan Babel (t.v.) og Benficas kaptein Luisão etter at sistnevnte felte Fernando Torres. Babel ble utvist, mens Luisão slapp unna med gult kort. Foto: Manuel de Almeida, EPA/Scanpix
OMDISKUTERT SVENSKE: Dommer Jonas Eriksson måtte gå mellom Liverpools Ryan Babel (t.v.) og Benficas kaptein Luisão etter at sistnevnte felte Fernando Torres. Babel ble utvist, mens Luisão slapp unna med gult kort. Foto: Manuel de Almeida, EPA/ScanpixVis mer

Benitez oppgitt over Babel-utvisningen

- Det er vanskelig å forstå.

|||
(Dagbladet): Liverpool spilte med ti mann i en time da de ble slått 2-1 av Benfica i Portugal i går kveld. Den svenske dommeren Jonas Erikssons utvisning av Ryan Babel vakte sterke reaksjoner.

Babel la hånda over munnen til Benficas Luisão i en opphetet debatt etter at Benfica-spilleren felte Fernando Torres bakfra. Liverpool-manager Rafa Benitez er, ikke overraskende, blant dem som er uenige med svensken.

- Jeg var overrasket, fordi en felling bakfra er mer alvorlig. Jeg vil analysere forseelsen i forkant. Og etterpå, når en spiller skriker foran dommeren etter at han allerede har fått et gult kort, sier Benitez ifølge Liverpool Echo.

- Det er stor forskjell på å sparke en spiller bakfra, og når en en spiller berører munnen til en annen. Det er vanskelig å forstå og umulig å gjøre noe med, sier spanjolen.

Nå retter han imidlertid blikket mot returoppgjøret på Anfield, hvor han mener supporterne kan gi laget den hjelpen de trenger for å ta seg til semifinalen i Europa League.

- Hvis så i kveld hvilken forskjell det kan gjøre når du har supportere som løfter spillerne framover, og jeg er sikker på at det skjer på Anfield også. Fansen kan være som en 12. spiller for  oss, og jeg er trygg på at med supporterne bak oss kan vi ta oss til semifinalen, sier Benitez ifølge Daily Mail.