- Benitez overtar Liverpool

Valencia-treneren gleder seg.

(Dagbladet.no): Ingenting er offisielt, men i dag melder den velinformerte lokalavisa Liverpool Echo at Rafael Benitez blir klubbens nye manager.

Under vignetten «ekslusivt i verden» hevder avisa at Benitez er Liverpool-styrets førstevalg som etterfølger til Gerard Houllier.

Og enda viktigere: Treneren som førte Valencia til Uefacup- og La Ligaseier i vår skal ha varslet venner at han gleder seg til jobben.

Det kan ta flere uker før 44-åringen utnevnes.

Hittil har Valencia-president Jaime Orti advart Liverpool mot å rappe spanjolen. Men det er lite han kan gjøre, siden Benitez ifølge avisa bare har en oppsigelsestid på to uker.

Benitez skal ha toppet ønskelista til Liverpool foran Alan Curbishley (Charlton), José Mourinho (Porto), Martin O'Neill (Celtic) og David O'Leary (Aston Villa).

Liverpool erfarte allerede i 2002 kløkten til Benitez, da de helrøde ble utklasset både hjemme og borte i Champions League.

John Arne Riise klubb nekter å kommentere saken i ettermiddag, men brakte tidligere i dag et intervju med treneren på sin offisielle hjemmeside.

- Jeg har en kontrakt, men fotballen er rund og alt kan skje. Hvis jeg får et tilbud fra en klubb, vil jeg be dem snakke med min agent. Så snakker han med Valencia, sier Benitez.

Liverpool-back John Arne Riise sa i går at han er spent på hvem som blir hans nye sjef. Dagbladet.no fortalte ham siste nytt om Benitez på landslagstreninga i ettermiddag.

- Dette får Liverpool uttale seg om, sier Riise til Dagbladet.no.

DOBBELTMESTER:</B> Rafeal Benitez løfter Uefacup-trofeet etter seieren mot Marseille for ei uke siden.