Benitez-raseri da Wigan sjokkerte Liverpool

- Vi må gjøre alt perfekt etter dette.

Liverpool - Wigan 1-1

(Dagbladet.no): Liverpool hadde presset på seg etter at både Arsenal, Manchester United og Chelsea vant sine kamper tirsdag.

Og lenge så det ut til å gå mot tre oppskriftsmessige poeng mot Wigan - helt til Newcastle-floppen Titus Bramble grep sjansen på en av få Wigan-visitter innenfor Liverpools 16-meter.

Steven Gerrard sleivet en klarering rett i Javier Mascherano, Bramble plukket opp ballen og banket den inn i hjørnet.

Wigan hadde utliknet med 10 minutter igjen å spille - smått uvirkelig med tanke på at bortelaget fram til da knapt hadde vært i nærheten av noe som lignet målsjanse.

Anført av Steven Gerrard valset Liverpool i angrep på desperat jakt etter et seiersmål. Og de helrøde var nære - fryktelig nære.

Misbrukte sjansen

Fire minutter etter Brambles utlikning fikk Gerrard ballen i drømmeposisjon på 18 meter. Liverpool-kapteinen er en mann for slike anledninger, og Wigan-keeper Chris Kirkland, med en fortid i Liverpool, måtte gi retur på det harde skuddet.

HER RYSTER HAN LIVERPOOL: Titus Bramble fikk en gavepakke da Gerrard klarerte i Mascherano, og tok godt vare på muligheten. Foto: AP
HER RYSTER HAN LIVERPOOL: Titus Bramble fikk en gavepakke da Gerrard klarerte i Mascherano, og tok godt vare på muligheten. Foto: AP Vis mer

Den var Gerrard først på, men igjen sto Kirkland i veien.

En svært frustrert Rafael Benitez tok Mascherano og Jermaine Pennant av banen, og kastet inn Peter Crouch og Dirk Kuyt. Men det var for seint.

I det klokka bikket 90 minutter pælmet sindige Benitez en treningsjakke i bakken i frustrasjon - og spanjolens reaksjon sier det meste om hvor skuffende det ene poenget var for Liverpool.

Langt muntrere var Wigan-manager Steve Bruce, som syntes laget hans fortjente det ene poenget.

- Dette gir oss alle et stort løft. Om alle holder seg friske har vi en strålende mulighet til å holde plassen. Jeg synes vi fortjente å få noe fra kampen mot Aston Villa på lørdag, og i kveld føler jeg at vi fikk det vi fortjente, sier Bruce ifølge Sky Sports.

I ferd med å bli hektet av

Der de andre topplagene gjerne vinner 1-0 på dårlige dager, roter Liverpool det til når de tilsynelatende har kontroll.

Nå er avstanden opp til Arsenal 12 poeng, 10 poeng opp til Manchester United og seks til Chelsea. Liverpool har én kamp mindre spilt - men hvor store er egentlig sjansene for at alle de tre foran avgir nok poeng til å slippe Liverpool forbi seg? Neppe store.

Benitez-raseri da Wigan sjokkerte Liverpool

Det er i hvert fall ikke Fernando Torres\' skyld. Han leverte varene igjen, som han har gjort hele sesongen, da han satte inn 1-0 etter kampens vakreste angrep fire minutter etter pause.

Steve Finnan startet angrepet, spilte til Gerrard, og fikk ballen tilbake i det han stormet inn i Wigans 16-meteren. Den lave innlegget på første stolpe var perfekt, og en halvt liggende Torres rullet ballen behersket i korthjørnet.

Men etter Brambles utlikning tåler ikke Liverpool store flere feilskjær resten av sesongen - noe Rafael Benitez er smertelig klar over.

- Vi må gjøre alt perfekt etter dette. Når man taper poeng på denne måten, blir det vanskelig, sier han.

<B>FRUSTRERT:</B> Rafael Benitez.
<B>TORRES GJORDE JOBBEN:</B> Fernando Torres kom nok en gang på scoringslista, men målet hans holdt bare til ett poeng.