Benitez satser på Arsenal-politikk

Ber om tålmodighet.

• Direkte klokka 17: Liverpool - Arsenal

(Dagbladet.no) Liverpool er ubeseiret i Premier League denne sesongen, men det er likevel ikke optimismen som råder på Anfield for tida.

Klubben har nemlig bare vunnet to av de fem siste seriekampene og de har to strake tap i Champions League.

Nå ber ber manager Rafael Benitez om tid og tålmodighet.

Men det spørs om noen lytter, for 17 år etter forrige seriemesterskap er det ikke alle Liverpool-fans som er like tålmodige.

Satser ungt

I ettermiddag kommer serietoer Arsenal på besøk - den andre klubben i Premier League som ennå ikke har tapt. Og de rødhvite er i kanonform. I midtuka ble Slavia sendt hjem til Praha som slakt. Med sju baklengs i sekken, burde de nesten blitt stoppet i tollen i den tsjekkiske hovedstaden.

Nå er det altså et Liverpool i motvind som skal bryne seg på høytflyvende unggutta til Arsene Wenger.

BYGGMESTEREN: Rafael Benitez håper han får tid nok til å fullføre byggverket han er i ferd med å reise. Foto: REUTERS
BYGGMESTEREN: Rafael Benitez håper han får tid nok til å fullføre byggverket han er i ferd med å reise. Foto: REUTERS Vis mer

Og Benitez bruker faktisk Arsenal som en rollemodell for det han nå holder på med i Liverpool.

- Det er viktig at folk forstår at det tar et par år å få resultater. Du kan kjøpe unge spillere, gode spillere med talent, men de vil trenge tid på å få ut potensialet sitt. Wenger har brukte disse unge spillerne i to-tre år, og nå ser vi dem spille på et veldig høyt nivå, sier Benitez ifølge BBC.

- Det er det samme vi prøver å gjøre her. Vi har hentet inn mange unge spillere. Nå må vi vente og se, og håpet at de slår gjennom.

Frykter ikke presset

Derfor ber Benitez også om at Liverpool-styret er like tålmodig som Arsenal-ledelsen har vært med Wenger. Franskmannen har fått jobbe i fred i London, og nå har Gunners vunnet 12 kamper på rad.

Men hvis Liverpool ryker ut av Champions League i høst, da vil presset på Benitez øke. For det vil være en gedigen skuffelse for laget som har to finaler i Europas ypperste selskap de tre siste åra.

- Vi kan ikke gjøre annet enn å jobbe hardt. Det er beste måten å takle press og reaksjoner på.

Det var ikke mange som hadde trua på Arsenal før sesongen. Halve Nord-London håpet at Tottenham skulle ta steget forbi Gunners, nå som Thierry Henry var borte.

Benitez satser på Arsenal-politikk

I stedet ligger Spurs under streken og Arsenal leder serien.

- Tøff kamp

I ettermiddag spiller Arsenal for første gang mot et av de andre topplagene. Det er blir en test for dem. Og neste helg kommer Manchester United på besøk.

- Dette blir en tøff kamp for oss. Før sesongen sa folk at det unge laget vårt ikke ville rekke langt. Nå sier de at vi må bevise noe mot de beste lagene, sier Wenger.

Manchester United overtok serieledelsen i går, og er ett poeng foran Arsenal - som har spilt to kamper mindre enn de røde djevlene.

- Vi har selvtillit og tro nok til å takle denne utfordringen. Jeg trodde før sesongen at vi var gode nok til å gjøre det bra denne sesongen, men jeg er kanskje gal som trodde det!

Gal eller ikke, det er vanskelig å ikke være imponert over det Arsenal har levert.

OVERRASKER: Arsene Wengers Arsenal har vært høstens store overraskelse så langt.