Benitez skylder på Liverpool-uflaks

(Dagbladet.no): I går kveld tapte Liverpool igjen i Champions League, de tradisjonsrike røde er nå helt sist i gruppa A.

Liverpool-manager Rafa Benitez vil likevel ikke ta særlig mye selvkritikk dagen derpå 1-2 mot Besiktas i Istanbul.

Crouch ventet på sjansen

- Dette skyldes like mye uflaks som noe annet. Alt vi gjorde kunne ikke veie opp at vi brente så mange sjanser, sier Benitez til Liverpool Daily Post.

Lokalavisa skriver at den spanske manageren kommer hjem til et Liverpool som stiller spørsmålstegn ved metodene hans.

I dag forklarer han hvorfor han ventet til det 80. minutt med å sette inn reservespissen Peter Crouch. Før Benitez fikk byttet inn England-spissen rakk Besiktas å score 2-0.

- Vi måtte endre noe, men spillerne gjorde det bra. Dirk Kuyt og Andriy Voronin skapte sjanser. Jeg var fornøyd med hvordan de spilte. Det var bare uflaks at Crouch ventet på byttet da de scoret sitt andre, sier Benitez.

Scorer sikkert neste gang

LOVLIG SEINT BYTTE? Rafa Benitez skiftet ikke innpå Peter Crouch mot Besiktas før det sto 0-2 på måltavla i Istanbul. Foto: Scanpix/Reuters
LOVLIG SEINT BYTTE? Rafa Benitez skiftet ikke innpå Peter Crouch mot Besiktas før det sto 0-2 på måltavla i Istanbul. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Nå er presset maksimalt på Liverpool foran de tre siste rundene. Benitez mener tre seirer er nødvendig dersom håpet skal leve.

Før avspark i går forklarte Benitez at også Besiktas-kampen måtte vinnes. Han måtte nøye seg med Steven Gerrards reduseringsmål fem minutter før slutt i går kveld.

- Hvis vi fortsetter å spille slik vi gjorde her, så vinner vi kampene. Vi scorer helt sikker flere neste gang, hvis vi spiller på samme måte, sier Benitez til avisa.

I går telte Benitez 28 Liverpool-avslutninger på mål. Problemet var treffsikkerheten.

- Jeg tror fortsatt vi kan gå videre fra gruppespillet. Vi vet at vi må vinne de tre siste kampene, og vi har ikke rom for flere feil.

SJOKKERT: Steven Gerrard scoret like før slutt, men det var to mål for lite for Liverpool.