Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Benitez slipper straff for brilleprotesten

Fordi han har vært snill i 23 år.

ADVARES: FAs disiplinærutvalg mener protesten til Rafael Benitez kan karakteriseres som usportslig opptreden, men han får bare en skriftlig advarsel. Foto: AP
ADVARES: FAs disiplinærutvalg mener protesten til Rafael Benitez kan karakteriseres som usportslig opptreden, men han får bare en skriftlig advarsel. Foto: AP Vis mer

|||(Dagbladet.no) Rafael Benitez er kjent skyldig for usportslig opptreden av disiplinærutvalget til det engelske fotballforbundet (FA), for brillegestikuleringen han rettet mot dommer Phil Dowd etter serieåpningen mot Tottenham.

Til tross for at FA mener Liverpool-manageren tråkket over oppførselsgrensa, har disiplinærutvalget bestemt seg for å ikke straffe ham. Spanjolen får bare en advarsel, og klar beskjed om at slikt ikke må gjenta seg, melder BBC.

Benitez ble samtidig frikjent for to anklager vedrørende hans dommerkommentarer etter kampen.

Ville ikke svare
Allerede i seriestarten gikk tittelutfordrer Liverpool på sesongens første tap, på White Hart Lane. Benitez mente at de ble bortdømt, og at Liverpool skulle hatt minst ett straffespark.

Da han på pressekonferansen etter kampen ble spurt om dommer Dowds innsats, svarte han ikke.

I stedet dro Benitez fram et par briller fra innerlomma, holdt dem opp og studerte dem nøye. Han visste at det han hadde på hjertet trolig ville resultert i en straff, og protesterte i stedet på denne måten.

Og han slapp altså bot eller utestengelse.

Han la derimot ikke skjul på at han også var svært misfornøyd med fjerdedommer Stuart Attwell, som sendte assistent Sammy Lee på tribunen. Benitez uttalte at Attwell (26) er for ung til å være fjerdedommer - og dette er trolig en av uttalelsene som også ble klaget inn.

- Jeg vet ikke hvor gammel han er, men han er likevel for ung. Vi hadde et møte forleden, de sier at vi ikke kan snakke om dommerne som personer, eller om avgjørelsene de tar. Men alle kunne se denne situasjonen, sa Benitez.

- Forventet en sak til
Benitez deltok på en høring i Manchester i går, hvor han hevdet sin uskyld.

- Utvalget legger til grunn at Mr. Benitez har en eksemplarisk disiplinærhistorikk som trener og manager i 23 år. Med alle relevante fakta på bordet konkluderer utvalget med at en passende straff er å advare Benitez mot å komme med liknende protester i forbindelse med framtidige intervjuer og pressekonferanser, heter det i konklusjonen til utvalget.

I en pressemelding hevder Liverpool at «disiplinærutvalget er forundret over at de ikke fikk en tilsvarende sak på bordet» fra samme helg, etter at en manager kom med protest ganske lik den Benitez leverte på pressekonferansen.

Ifølge Press Association skal dette dreie seg om Crystal Palace-manager Neil Warnock, som også simulerte et brillepar overfor dommeren i forbindelse med kampen mot Bristol City.

FØLTE SEG SNYTT: Rafael Benitez reagerte på at Andrej Voronin ikke fikk straffe i serieåpningen mot Tottenham. Foto: AFP
FØLTE SEG SNYTT: Rafael Benitez reagerte på at Andrej Voronin ikke fikk straffe i serieåpningen mot Tottenham. Foto: AFP Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media