Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Benitez sparket i Real Madrid - Zidane tar over

Umiddelbart.

(Dagbladet): I ettermiddag meldte flere spanske medier at Rafael Benitez er ferdig som manager i klubben etter bare et halvår i sjefsstolen.

I kveld bekrefter den mektige klubben at Benitez er ferdig i den spanske hovedstaden. Det sa klubbpresident Florentino Pérez på en pressekonferanse.

Beslutningen ble tatt av styret i Real Madrid tidligere i dag. Pressekonferansen skulle etter planen starte 19.30, men Perez var over en halvtime forsinket.

Da han endelig ankom, gikk han rett på sak, og sa at Benitez er ferdig i klubben, og at Zinedine Zidane, som har trent Martin Ødegaards Castilla, tar over.

- Det har vært en vanskelig avgjørelse. Spesielt for meg, sier Florentino Pérez, ifølge NTB.

- Din klubb Om Zidane sier den mektige klubbpresidenten:

TOK GREP: Real Madrid-president Florentino Pérez møtte pressen i kveld. Han kunne forteller at Rafael Benitez er ferdig som manager i klubben. Foto: EPA / JP GANDUL / NTB Scanpix
TOK GREP: Real Madrid-president Florentino Pérez møtte pressen i kveld. Han kunne forteller at Rafael Benitez er ferdig som manager i klubben. Foto: EPA / JP GANDUL / NTB Scanpix Vis mer

- Han vet mer enn noen annen hva som må til for å lede Real Madrid. Zidane har gjennom hele karrieren vist at han kan takle store utfordringer. Zinedine, dette er din klubb, din stadion og du har all vår støtte. Du er fra dette øyeblikket treneren til Real Madrid. Ordet «umulig» finnes ikke for deg, sier Pérez.

Zidane innrømmer at han er rørt over å få sjansen.

- Jeg vil takke klubben og presidenten for å gi meg denne muligheten til å trene Real Madrid. Dette er verdens beste klubb, og den har verdens beste fans. Jeg vil gjøre mitt beste for at klubben har et trofé ved slutten av sesongen. Det er en følelsesladet dag. Enda mer enn da jeg signerte som spiller for klubben, sier Zidane.

Var favoritt Den tidligere franske storspilleren har en høy status i klubben. 43-åringen spilte i Real Madrid fra 2001 til 2006. I 2010 ble han rådgiver i klubben, før han i 2013/14-sesongen var assistenttrener under Ancelotti. Sommeren 2014 fikk han ansvaret for Castilla.

La Liga-ekspert Petter Veland tror grunnen til at Zidane nå rykker enda høyere opp er at Perez gjerne vil oppleve en liknende suksess som Barcelona fikk da de i sin tid ga Josep Guardiola muligheten. 

- Perez' mål har alltid vært å få en klubblegende til å bli hovedtrener, for han har vært misunnelig på Barcelona og den suksessen de fikk med Guardiola. Likhetene mellom Zidane og Guardiola er mange. Om dette er riktig tidspunkt eller ikke, er jeg mer usikker på, sier Veland til Dagbladet.

Derfor ryker Benitez Real Madrid er videre i Champions League og ligger som nummer tre i La Liga etter halvspilt sesong, men røk ut av den spanske cupen etter administrativt rot i forbindelse med bruken av en suspendert Denis Tsjerysjev i oppgjøret mot Cádiz.

Totalt sett er ikke resultatene gode nok, mener Veland. Han peker samtidig på tre punkter som bakgrunnen for Benitez' avskjed.

- For det første kom han veldig skeivt ut. Flesteparten av Madrid-fansen og spillergruppa ønsket at Carlo Ancelotti skulle fortsette. Noe av det første Benitez måtte gjøre var derfor å overbevise spillerne om at han var riktig mann, men så kom han veldig dårlig i gang. Det har heftet ved ham siden.

- Det andre er den dårlige relasjonen Benitez har til flere av spillerne. Det er angivelig så mange spillere som han har et dårlig forhold til at det nok ikke er tilfeldig. James Rodriguez og Isco er to av dem.

- Ikke fungert - Det tredje er gjennomgående svake prestasjoner og resultater mot de antatt beste motstanderne. I de store kampene har ikke Real Madrid fungert så bra som man kunne forvente, mener Veland.

President i Real Madrids norske supporterklubb, Magnus Kragtorp, mener Real Madrids avgjørelse er fornuftig.

- Slik det utviklet seg er det en riktig avgjørelse, selv om timingen ikke er perfekt, sier Kragtorp til NTB.

ADIOS: Rafael Benitez fikk i dag sparken som manager i Real Madrid. Foto: AP / Francisco Seco / NTB Scanpix
ADIOS: Rafael Benitez fikk i dag sparken som manager i Real Madrid. Foto: AP / Francisco Seco / NTB Scanpix Vis mer

- Klart drømmer de fleste om at en klubblegende blir en stor trener slik Josep Guardiola ble i Barcelona, men det er ingenting som tilsier det med Zidane. Spillergruppen er nok positiv, fordi han er høyt respektert der, legger han til.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media