TRENGER TRE: For å ikke ryke ut eller gå gjennom en straffesparkkonkurranse, må Rafael Benitez' menn score minst to på Anfield i kveld. Foto: TIM HALES/AP
TRENGER TRE: For å ikke ryke ut eller gå gjennom en straffesparkkonkurranse, må Rafael Benitez' menn score minst to på Anfield i kveld. Foto: TIM HALES/APVis mer

Benitez stoler på vaskemannens spådom

- Det går som mot Olympiakos.

|||• Direkte 21.05: Liverpool - Atletico Madrid og Fulham - Hamburg

(Dagbladet): Liverpool har fortsatt en teoretisk mulighet til å kapre en 4. plass i Premier League, men det sannsynlige er at det er Europa League som kan redde sesongen fra en totalt fiasko for dem.

De helrøde må hente inn Atletico Madrids 1-0-ledelse på Anfield i kveld, og Liverpool har stått for betydelig større snuoperasjoner enn det tidligere.

Manager Rafael Benitez stoler på vaskemannen Graham McKinley semifinaletips.

Sein avgjørelse- På vei fra treningsfeltet sa vaskemannen til meg at det kommer til å bli som mot Olympiakos om igjen, med en fantastisk stemning og en avgjørelse mot slutten, sier Benitez ifølge The Times.

I desember 2004 scoret Steven Gerrard 3-1-målet som sendte Liverpool videre i Champions League på Olympiakos' bekostning. Seinere samme sesong vant de helrøde hele turneringen.

- Jeg fortalte ham (vaskemannen) at jeg gjerne tar en slik kamp igjen. Jeg blir veldig fornøyd hvis Stevie klarer å inspirere laget på samme måte nok en gang, forteller Benitez.

Også tidligere har Benitez valgt å stole på de ansatte. Klubbsekretær Sheila Walsh overbeviste i 2005 Benitez om at Luis Garcias spøkelsesscoring mot Chelsea i Champions League-semifinalen var inne.

- Luis sa til meg at han så ballen var over linja. Etter kampen sa sekretæren min Sheila, som satt på hovedtribunen langs mållinja, at ballen var i mål. Hun er en veldig ærlig person, så det er nok for meg, har Rafa tidligere sagt.

Men det er en ting å overbevise noen om noe som har skjedd, det er vanskeligere å spå hva som skal skje.

Må score toDerfor er ikke Benitez helt avslappet foran kveldens returoppgjør.

- Atletico er veldig farlige på kontringer og vi vet de har spillere som kan score mål. Det blir vanskelig og tøft, men vi er nødt til å tro at vi kan klare det, sier han til klubbens hjemmeside.

1-0 vil sende kampen ut i ekstraomganger. Alle andre ettmålsseire vil sende Atletico videre på bortemål. Liverpool må derfor score minst to i kveld - uten toppscorer Fernando Torres, som er skadd.

- Det er alltid lettere med Torres på banen, eller andre som vanligvis lager mål. Men vi har også mange andre spillere som kan score, sier Rafa.

PS! Liverpool har nå sikret seg Charlton-talentet Jonjo Shelvey. 18-åringen er midtbanespiller og har scoret åtte mål på 48 serie- og cupkamper. Ifølge The Guardian vil han i utgangspunktet koste 1,7 millioner pund.

SER GAMLE VENNER FRA TRIBUNEN: Liverpool må klare seg uten skadde Fernando Torres, som ikke får møtt gamleklubben. Foto: TOM HALES/AP
SER GAMLE VENNER FRA TRIBUNEN: Liverpool må klare seg uten skadde Fernando Torres, som ikke får møtt gamleklubben. Foto: TOM HALES/AP Vis mer