Benitez synes Torres ble for billig

Avslører at salg ble vurdert i 2010.

FORHATT: Fernando Torres var gullgutten til Liverpool-fansen, helt til Spania-spissen ba om å bli solgt til Chelsea. Foto: REUTERS/Phil Noble
FORHATT: Fernando Torres var gullgutten til Liverpool-fansen, helt til Spania-spissen ba om å bli solgt til Chelsea. Foto: REUTERS/Phil NobleVis mer

• Søndag kl. 17: Chelsea - Liverpool i fotballstudio

(Dagbladet): Chelseas utlegg på en halv milliard kroner for Liverpools Fernando Torres var så stort at til og med det europeiske fotballforbundet (Uefa) reagerte.

Uefa publiserte en advarsel mot gigantkjøp, og minnet om Fair play-reglene som trer i kraft om halvannen sesong.

Men skal man tro Rafael Benitez gjorde Chelsea et røverkjøp.

70 millioner pund Ifølge den tidligere Liverpool-manageren kunne de helrøde fått 70 millioner pund - omlag 650 millioner kroner - for 26-årige Torres før han selv forlot fra Anfield i juni.

- Jeg tror vi snakket om 70 millioner pund i fjor, sier Benitez til BBC-programmet Football Focus.

Spanjolen går ikke ut med detaljer om hvem som ville betale den summen, og legger til at Torres form det siste halvåret kan ha senket verdien.

- Folk snakket om at kanskje vi fikk et tilbud fra en annen klubb, og de snakket om 70 millioner. Han har ikke spilt på samme nivå nå som tidligere, men han er fortsatt en veldig god spiller. Dette er store penger, men det kunne vært enda bedre, sier Benitez.

Drømmer om Liverpool I intervjuet forteller 50-åringen at han gjerne kommer tilbake til Anfield som manager igjen. Han fikk sparken i Inter før jul, og har sett sin Liverpool-arvtaker Roy Hodgson lide samme skjebne.

- Å være Liverpool-manager er en drøm for meg. Akkurat nå vet jeg at Kenny (Dalglish) gjør det veldig bra, sier Benitez.

Dalglish erstattet nettopp Torres med både Andy Carroll og Luis Suarez, duoen ble vist fram på Anfield i går. Og debutmålscorer Suarez vil ikke gi Torres rett i at Chelsea er en av verdens største klubber, i motsetning til Liverpool.

BORTE: Rafael Benitez hentet Torres fra Atletico Madrid, og forteller at klubben kunne solgt ham dyrere i 2010. Foto: AP/Tim Hales
BORTE: Rafael Benitez hentet Torres fra Atletico Madrid, og forteller at klubben kunne solgt ham dyrere i 2010. Foto: AP/Tim Hales Vis mer

- Liverpool har alltid vært kjent som en av de største i Europa. Du kan bare se på trofeene de har vunnet. Det har alltid vært en drøm å få spille for stor klubb i England, og jeg har kommet til en svær klubb i Liverpool, sier Suarez.

Fowler om Torres Torres farvel har skapt hatske reaksjoner fra Liverpool-fansen, og fra spilleren som i sin tid var kjent som «Gud» på Anfield.

Perth Glory-spiss Robbie Fowler (36) hadde på seg en nummer 9-trøye med «Torres» da han nylig stilte opp for flomofrene i Australia.

- Det er ingenting feil med forsida av trøya, men det er navnet bak som er problemet, sier Fowler som ville kvitte seg med fotballtrøya.

- Det er veldig passende at å bruke den til et godt formål, fordi den er noe verken jeg eller noen andre Liverpool-fans bør bli sett i.

Skjebnen Torres debuterer trolig for Chelsea hjemme mot nettopp Liverpool søndag. Og levner ingen tvil om at hans hjerte nå er blått.

- Dette er skjebnen. Hvis jeg får sjansen til å spille, så skal jeg gjøre mitt beste og forhåpentligvis score, sier Torres.

NY SPISS, NY TRØYE: Denne er nå selvsagt til salgs i Chelseas supportersjappe. Foto: REUTERS/Eddie Keogh
NY SPISS, NY TRØYE: Denne er nå selvsagt til salgs i Chelseas supportersjappe. Foto: REUTERS/Eddie Keogh Vis mer