Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Benitez takker supporterne

- Var der da vi trengte dem.

• Liverpool-Sunderland 3-0

(Dagbladet.no): Endelig smiler ihvertfall fotballgudene til Liverpool igjen. Etter en marerittaktig januar måned, kunne Merseysides røde endelig innkassere den første trepoengeren i 2008.

Det skal publikummet på Anfield ha sin del av æren for, mener manager Rafa Benitez.

- Jeg vil rette en takk til supporterne som stilte seg bak laget når vi trengte det som mest. Vi visste at kampen i dag kom til å bli tøff, så vi måtte virkelig jobbe. Supporterne ventet på uttelling og vi startet andreomgang godt, sa Benitez til BBC etter kampslutt. 

Men spanjolen med steinansiktet gliste likevel ikke i bukkeskjegget.

Tvilsomme straffesituasjoner

For selv om det meste handlet om Liverpool på Anfield, ville det ha vært nokså symptomatisk for den stimen den tradisjonsrike klubben har vært inne i om det hadde gått galt i kveld også.

Det kan neppe sies at Sunderland  fortjente poengdeling, men Roy Keanes menn hadde to høyst berettigede rop om straffespark på stillingen 0-2.

LETTELSE: Peter Crouch sendte Liverpool foran mot Sunderland. Da løsnet det for Rafa Benitez\' menn. Foto: AP/Scanpix
LETTELSE: Peter Crouch sendte Liverpool foran mot Sunderland. Da løsnet det for Rafa Benitez\' menn. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Uten å bli bønnhørt av kampleder Rob Styles.

- Vi føler det var straffer, men jeg hadde en følelse av vi ikke ville få den typen avgjørelser med oss i dag. Jeg vil ikke at det skal høres ut som sure oppstøt, men ved andre anledninger jeg tror kanskje vi ville fått avgjørelsene i vår favør, var Keanes syn på situasjonene.

Først brukte vikarierende høyreback Jamie Carragher hånden på å blokkere Daryl Murphys skuddforsøk. Deretter hoppet Javier Mascherano inn i Liam Miller med støvelen først i skulderhøyde.

Crouch på høyden

Utfallet av 90 spilte minutter skulle uansett ende lykkelig for hjemmelaget, og det var stor lettelse å spore hos de noenogførtitusen tilskuerene på Anfield da Peter Crouch kontant stanget inn ledermålet etter 56 minutter.

Den to meter høye spissen utnyttet spisskompetansen sin i luften og svevde himmelhøyt over Sunderland-forsvaret da Jamie Carraghers presise ball ble svingt inn fra høyresiden.

Craig Gordon var etterlatt uten reelle sjanser til å forhindre 1-0, og dermed lettet mangfoldige kilo press fra Liverpool-spillernes skuldre. Det var nemlig som om spillegleden kom sigende tilbake i de 11 røde på banen.

Det tok nemlig ikke lang tid før Crouch igjen var farlig frempå med et spektakulært saksesparkforsøk som kun reaksjonssterk Gordon stod i veien for.

image: Benitez takker supporterne

Parkerte Sunderland-forsvaret  

Og enda bedre skulle det bli ved halvspilt andreomgang. Denne gangen inntok Crouch tilretteleggerrollen, mens Fernando Torres mer enn gjerne tok avslutteransvar.

Den spanske stjernespissen med det fenomenale rykket brukte hodet på å ta med seg en stuss fra spissmakkeren, sprintet fra Philip Bardsley og hamret ballen hardt under Craig Gordon.

Dermed syntes poengene å gå Liverpools vei, selv om den endelige avgjørelsen ikke skulle falle et par minutter før slutt da dommer Styles omsider bestemte seg for å tildele et straffespark.

Kapteinen avsluttet ballet

Jermaine Pennant kom stormende inn i feltet og ble meid ned av Nyron Nosworthy. Straffen var av det udiskutable slaget, men Gordon ville likevel diskutere med assistentdommeren. Det var nytteløst og belønning ble gult kort for Sunderland-keeperen.

Steven Gerrard tok ansvar fra ellevemeteren, og selv om Gordon var på ballen, var forsøket så hardt at keeperen ikke kunne gjøre annet enn å gi ballen en ekstra touch på vei mot nettmaskene.

Dermed endte det med en solid 3-0-seier til Liverpool, den første fulle potten i ligaen siden Derby ble slått på Pride Park andre juledag.

TAKKET FOR STØTTEN: Selv om Rafa Benitez her sannsynligvis roper ut taktiske kommandofraser til spillerne sine, ønsket han å uttrykke sin takknemmelighet til Anfield-publikummet.
STØTTER BENITEZ: Det er ingen tvil om hvilket parti Liverpool-supporterne har tatt i den smått tragikomiske konflikten som har oppstått mellom klubbens amerikanske eiere og den sportslige ledelsen anført av manager Rafa Benitez.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media