EN OMGANG: Martin Ødegaard spilte førsteomgangen for Real Madrid mot Vålerenga i dag. Nordmannen klarte seg bra, men kom seg ikke til noen gode avslutninger. Foto: Bjørn Langsem
EN OMGANG: Martin Ødegaard spilte førsteomgangen for Real Madrid mot Vålerenga i dag. Nordmannen klarte seg bra, men kom seg ikke til noen gode avslutninger. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Benitez til Dagbladet: - Martin er for ung

Men Real Madrid-sjefen skrøt likevel av «kvalitetene» hans.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Martin Ødegaard fikk 47 minutter (byttet ut etter to minutter i andre omgang, som en gest for at han skulle få applaus) for Real Madrid i treningskampen mot Vålerenga i dag.

Det var hans første minutter på banen siden han fikk 45 minutter mot Roma i lagets første treningskamp i sesongoppkjøringen. Siden har det norske supertalentet vært ubenyttet reserve av manager Rafael Benitez.

Den spanske managerer roste Martin for «hans kvaliteter» i den omgangen han fikk i dag - men på spørsmål fra Dagbladet på pressekonferansen om Ødegaards muligheter for å få spilletid på A-laget, sa han følgende:

- Må støtte han - Martin er for ung. Han har et stort talent, og klarte seg bra. Selv om alle kunne se at det var en vennskapskamp, så klarte han å vise fram kvalitetene sine. Nå må vi støtte Martin og jobbe videre med han og se hvor langt han kan nå, sa Rafael Benitez.

Real Madrid-managerens svar om at Martin Ødegaard er for ung er vel ikke akkurat noen forsikring om at Martin Ødegaard vil få spille så veldig mye for A-laget denne sesongen.

Bak i rekka En klubb som Real Madrid bugner naturligvis over av superstjerner og mange av de største talentene i verden.

Én ting er at Ødegaard konkurrerer om en plass mot etablerte stjerner som Gareth Bale, James Rodriguez og Isco - men på veien til førstelaget skal han også danke ut gode karer som Marco Asensio, Denis Cherychev og Lucas Vasquez.

På spørsmål om hva han selv ville gjort dersom han har 16 år og trente med A-laget til Real Madrid, svarte Benitez slik:

- Jeg ville vært veldig fornøyd med å være i Real Madrid og få lære av så mange gode spillere. Så ville jeg trent hardt og forsøkt å bli bedre hver dag.

Real Madrid-sjefen hevder likevel at han ikke er redd for å bruke unge spillere.

- Når du har unge spillere som er gode nok, så kan du bruke dem. Det kommer an på nivået til den unge spilleren og seniorspillerne.

Vil ikke låne ut Martin Ødegaard fikk fortjent applaus de gangene han snurret rundt med Vålerenga-forsvaret, men han klarte ikke å løsrive seg nok til å komme til en kvalifisert avslutning mot tippeligalaget.

Som Dagbladet skrev i går skal Real Madrid ha gitt Martin og pappa Hans Erik råd om å være tålmodige.

Mange eksperter har tatt til orde for at Ødegaard bør lånes ut ettersom B-laget Real Madrid Castilla ikke klarte opprykk fra Segunda B (nivå tre) i det spanske seriesystemet.

Real Madrid ønsker derimot å ha unggutten under sine vinger, i trygge og kjente rammer, slik at han kan utivkle seg gjennom treninger med Ronaldo & Co. på A-laget.

Da vil han også ha muligheten til å få noen innhopp i cupkamper og kanskje også hjemme på Santiago Bernabeu i La Liga mot noen av de svakere lagene.