Benitez tiltalt etter dommerkjeft i serieåpningen

Kan bli straffet tross ordløs kritikk.

SINNA MANN: Rafa Benitez kjeftet på dommerne etter Liverpools sesongåpning mot Tottenham. I dag ble han tiltalt for usportslig opptreden av FA. Foto: Daniel Hambury, EPA/Scanpix
SINNA MANN: Rafa Benitez kjeftet på dommerne etter Liverpools sesongåpning mot Tottenham. I dag ble han tiltalt for usportslig opptreden av FA. Foto: Daniel Hambury, EPA/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det engelske fotballforbundet (FA) har tiltalt Liverpool-manager Rafa Benietz for usportslig opptreden etter kampen mot Tottenham i serieåpningen.

Benitez mente dommeren snøt Liverpool for to straffespark, men da han ble spurt om å karakterisere dommer Phil Dowds innsats, trakk han fram brillene fra innerlomma og studerte dem inngående i stedet for å si noe.

Benitez henviste til et møte der managerne fikk instrukser om å vise dommerne mer respekt. Men noen hadde nok glemt å informere ham om at det også gjaldt fjerdedommere.

26 år gamle Stuart Attwell fikk nemlig så lystavla nesten sprakk etter at han sendte Benitez-assisten Sammy Lee på tribunen.

- Jeg vet ikke hvor gammel han er, men han er likevel for ung, sa Benitez.

Attwell er forøvrig samme mann som godkjente det mye omtalte «UFO-målet» for Reading mot Watford for et år siden.

Men tiltalen mot Benitez i dag dreier seg ifølge en pressemelding på FAs hjemmeside om «kommentarer om dommeren som falt umiddelbart etter kampen på White Hart Lane».Altså er det trolig kommentarer fra Benitez til dommerne før han besinnet seg og fant fram brillene på pressekonferansen som er grunnen til tiltalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer