VIL TILBAKE: Rafael Benitez har posisjonen som Liverpools siste suksessrike manager, påpeker Øyvind Alsaker (innfelt). Derfor er det ikke så utenkelig at spanjolens retur-spådom blir virkelighet. Foto: NTB Scanpix
VIL TILBAKE: Rafael Benitez har posisjonen som Liverpools siste suksessrike manager, påpeker Øyvind Alsaker (innfelt). Derfor er det ikke så utenkelig at spanjolens retur-spådom blir virkelighet. Foto: NTB ScanpixVis mer

Benitez tror han blir Liverpool-manager igjen

Og mye kan skje på 12 måneder, ifølge TV 2-Alsaker.

(Dagbladet:) Det er i et intervju med den spanske sportsavisa Marca at den nåværende Chelsea-manageren Rafael Benitez uttaler at han ser for seg å komme tilbake til Liverpool.

En eller annen gang.

- Jeg kommer tilbake dit, det er nesten helt sikkert. Jeg vet bare ikke når. Mine døtre og kona mi bor der fortsatt, sier Benitez i intervjuet.

Rodgers får tid
- Han har sagt liknende ting før, fastslår Liverpool-kjenner Øyvind Alsaker - hovedkommentator i TV 2s Premier League-dekning.

- Så han er åpenbart veldig interessert i å få den jobben igjen. På kort sikt virker det ikke særlig sannsynlig, for Liverpool har et nytt prosjekt nå, med Brendan Rodgers. Og alle er veldig opptatt av å gi ham tid.

Liverpool ligger per i dag på sjuendeplass i Premier League. Ender de der, får de ikke sjansen til europacupspill neste sesong. Men Brendan Rodgers kommer neppe til å miste jobben i sommer av den grunn, skal vi tro Alsaker.

- Men skulle Rodgers få en fæl høst når neste sesong kommer i gang, vil scenariet med Benitez-retur til Anfield rykke nærmere.

Ingen Chelsea-fiasko
Benitez tok over Chelsea midtveis i sesongen, til sterke protester fra lagets supportere. Spanjolen har erklært at han ikke vil fortsette utover den midlertidige kontrakten, som varer fram til sommeren 2013.

- Hvis Chelsea blir topp fire i Premier League, og vinner én turnering og kommer til finale i den andre (FA-cupen / Europa League), så har Benitez kommet styrket ut av sin Chelsea-periode, mener Alsaker.

The Kop hyller trenerne
Kommentatoren påpeker at Liverpool er en klubb som alltid har dyrket sine triumferende managere.

- I dag er det jo flere bannere som hyller Shankly, Paisley og Dalglish på Anfield, enn med navnene til Toshack, Keegan og Barnes. Det var en omdiskutert beslutning da Benitez måtte gå, men det er et faktum at klubben bare har gått nedover siden 2010, sier Alsaker.

- Han har posisjonen som Liverpools siste suksessrike manager. Og det gjør ham til et naturlig navn dersom det skulle vise seg at ledelsen på et tidspunkt legger ned «prosjekt Brendan Rodgers». Mye kan skje på 12 måneder, for tid er ikke noe du kan ta for gitt i en klubb som Liverpool.