PÅ PRESSEFROKOST: Rafael Benitez ble spurt om framtida i Liverpool under et møte med reportere i Madrid i dag. Foto: EPA/Sergio Barrenechea
PÅ PRESSEFROKOST: Rafael Benitez ble spurt om framtida i Liverpool under et møte med reportere i Madrid i dag. Foto: EPA/Sergio BarrenecheaVis mer

Benitez tror han vant for mange trofeer

For tidlig i Liverpool.

||| (Dagbladet): Rafael Benitez er fortsatt Liverpool-manager, på tross av ryktene om at han er ferdig på Anfield.

I dag tok han et oppgjør med kritikerne, og fastslår at han akter å forbli i Liverpool.

- Vi gjorde en stor feil, i og med at vi vant fire titler i starten. Da begynte folk å be om mer, når det faktisk er forventet at en trener trenger tid til å tilpasse seg i Premier League, sier Benitez på en presse- konferanse i Madrid i dag.

Ferguson brukte sju år
Benitez vant Champions League på første forsøk i 2004/2005-sesongen, året etter kunne de helrøde løfte FA-cuptrofeet. 50-åringen regner med både Charity Shield-seier og Super Cup når han kommer fram til fire trofeer.

Men siden 2006 er det blitt null og niks til troféskapet på Anfield, og i vår passerte de helrøde 20 år siden siste ligatittel.

- Alex Ferguson brukte sju år på å vinne Premier League, sier Benitez.

Spanieren passerer seks år i Liverpool i sommer, og vil ha mer tid. Han påpeker at han har fire år igjen av kontrakten han skrev under i fjor.

- Min framtid er i Liverpool, sier 50-åringen og legger til:

- Kritikerne mine i London sier at jeg ikke er noen god manager og eksperter med britisk aksent her sier det samme. Men Liverpool har i snitt kapret 69 poeng de 12 siste sesongene, sier Benitez.

Torres venter
Chelsea vant ligaen med 85 poeng i år, og londonklubben er blitt koblet til Fernando Torres. Uten at Benitez tror superspissen går tapt.

- Jeg kjenner ikke til at Torres vil bort. Han fokuserer nå bare på å bli frisk og dra til VM. Først da tror jeg han vil tenke på framtida.

Om både Benitez og Torres skulle forlate Liverpool tror treneren at han seinere kan bli spissens sjef på nytt, for Spania.

- Jeg er lykkelig her, men vil selvsagt om noen år ha et ønske om å bli Spania-trener. Men det skjer først når Vicente Del Bosque er ferdig i jobben. Alle spanske trenere har lyst til å bli landslagssjef i framtida, sier Benitez.

BEGGE BLIR? Rafael Benitez mener han fortsetter i Liverpool, og har ingen grunn til å tro noe annet om spiss og landsmann Fernando Torres. Foto: REUTERS/Phil Noble
BEGGE BLIR? Rafael Benitez mener han fortsetter i Liverpool, og har ingen grunn til å tro noe annet om spiss og landsmann Fernando Torres. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer