Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Benitez vil kopiere Arsenal

- Den beste modellen for oss.

• Følg Arsenal - Liverpool og Fenerbahce - Chelsea direkte på live.dagbladet.no fra klokka 20.45.

(Dagbladet.no): Foran kveldens engelske stormøte i Champions League, skryter Liverpool-manager Rafa Benitez uhemmet av motstanderen Arsenals manager Arsene Wenger.

Og kanskje enda viktigere - tilliten klubben styre har vist franskmannen.

- Balansen mellom tålmodighet og penger er nøkkelen, sier Benitez ifølge The Guardian.

Tre måter å vinne på

Selv har Benitez kjent presset hele sesongen. Under hans regjeringstid i Liverpool har klubben hatt suksess i Champions League, men ikke tatt steget helt til topps i Premier League.

- Hvis du analyserer lagene som har vunnet ligaen de siste årene, er det tre forskjellige måter å gjøre ting på, mener spanjolen.

- Arsenal har brukt penger på unge spillere over lang tid, Chelsea brukte store penger og bygget et nytt lag over ett eller to år, og United har brukt penger i og ettersom de ikke vant ligaen på to år, brukte de store penger igjen.

STOR RESPEKT:  - Han er en person du kan respektere, han er veldig høflig og gjør en fantastisk jobb, sier Rafa Benitez (t.v.) om Arsene Wenger. I kveld møtes de til første av tre kamper på sju dager. Foto: AP/Scanpix
STOR RESPEKT: - Han er en person du kan respektere, han er veldig høflig og gjør en fantastisk jobb, sier Rafa Benitez (t.v.) om Arsene Wenger. I kveld møtes de til første av tre kamper på sju dager. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Liverpool har ikke samme midler til rådighet som Chelsea og United. Derfor mener Benitez at Anfield-klubben må gå i Arsenals fotspor og satse ungt og langsiktig.

- For øyeblikket er Arsenal den beste modellen for oss. Hvis du starter noe nytt, avhenger det av hvilke spillere du har. Noen ganger må du gå langsomt framover, sier han.

Offer for egen suksess

Benitez sier også at hans egen suksess den første sesongen har forårsaket den stadig sviktende tålmodigheten.

- I det første året ventet ingen at vi skulle vinne noe, og så vant vi Champions League. Da snakket alle om at vi skulle gjøre mer, og i det andre året vant vi FA-cupen.

Benitez tror paradoksalt nok at ting hadde vært enklere om han ikke hadde hentet noen pokaler de første årene.

- Hvis vi ikke hadde vunnet noe på de tre første årene mine her, men hatt jevn framgang, tror jeg folk hadde forstått det. Men siden vi vant trofeer, trodde folk at vi skulle være utfordrere og forventningene ble høyere. Dette er grunnen til at vi har hatt mer press på oss, sier Benitez.

• Følg Arsenal - Liverpool og Fenerbahce - Chelsea direkte på live.dagbladet.no fra klokka 20.45.

image: Benitez vil kopiere Arsenal
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media