Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Benitez ville ikke kjøpe Bale, fordi Riise var like god

Liverpool-legende Carragher i Daily Mail.

BENITEZ SÅ PÅ BALE: Men vraket ham, fordi han mente John Arne Riise var like god. Foto: REUTERS/Dado Ruvic
BENITEZ SÅ PÅ BALE: Men vraket ham, fordi han mente John Arne Riise var like god. Foto: REUTERS/Dado Ruvic Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går tok Wales seg til EM for første gang noensinne. Det var også første gang de kvalifiserte seg til et mesterskap siden 1958.

LAGKAMERATER: John Arne Riise og Jamie Carragher. Foto: REUTERS/Nacho Doce
LAGKAMERATER: John Arne Riise og Jamie Carragher. Foto: REUTERS/Nacho Doce Vis mer

Og spesielt viktig for det walisiske landslaget har superstjerna Gareth Bale vært. Real Madrid-spilleren har alene sikret laget 11 av 18 poeng gjennom sine mål og assister, skriver Daily Telegraph. Det er mer enn noen andre i EM-kvalifiseringen.

Daily Mail-skribent og Liverpool-legende Jamie Carragher stilte foran helgen spørsmålet om 26-åringen er blant de beste fotballspillerene fra Storbritannia noensinne, og mener at han kan sidestilles med navn som George Best, Kenny Dalglish, Ryan Giggs og sir Bobby Charlton hvis formen vedvarer.

Han har kommet langt siden Southampton-tida, skriver Carragher. Og i den sammenhengen drar han fram en mer eller mindre overraskende liten fakta:

- Da Bale fant seg til rette i Southampton, så Rafael Benitez på ham og tenkte på å signere ham for Liverpool. På den tiden spilte Bale venstreback, men Benitez syntes ikke at han var bedre enn (John Arne) Riise, så han fulgte aldri opp interessen, skriver avisa.

Altså: Daværende Liverpool-trener Benitez ville ikke kjøpe Bale, fordi John Arne Riise var like god. Bale var i Southampton fra 2005-2007, og var da midt i tenårene.

Riise fikk legendestatus i Liverpool i løpet av sine sju år i den røde drakta. Han spilte med hjertet utenpå drakta, vant Champions League sammen med klubben og scoret et minneverdig frisparkmål mot Manchester United i 2001.

Når det er sagt: Når man ser Bale i dag, er det klart at waliseren ville ha vært uvurderlig for et Liverpool-lag dersom han hadde hatt samme utvikling i Merseyside-klubben. 26-åringen har nå utviklet seg til å bli en spiller av det mer offensive slaget, og spiller nå under nettopp Benitez i Real Madrid.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!