Benjamin (2) har verdens beste fotballgener

Men har ikke arvet morfars venstrebein.

(Dagbladet): Sergio Agüeros debut for Manchester City var blant de absolutte høydepunktene under åpningsrunden i Premier League.

Samtidig aktualiserer den en video mange hygget seg med i romjula: Skuddtreningen til den da 22 måneder gamle Benjamin Agüero Maradona på stuegulvet mellom haugene med julegaver.

Og om noen skulle være i tvil: Benjamin er Sergio Agüeros sønn, og dermed Diego Maradonas barnebarn. Agüero er gift med Maradonas datter Giannina.

- Jeg sier som Christian Paasche sa om Edvald Boasson Hagen: De genene der er det nok mange som gjerne skulle hatt på et norgesglass, sa La Liga-ekspert Petter Veland i Canal+ da Dagbladet snakket med ham om Agüero i går.

Den tidligere Molde-spilleren Flaco, som etter mange år i Norge nå bor i Spania og følger Agüeros gamleklubb Atletico Madrid fra nært hold, har også stor tro på Agüero Maradona junior. Han humrer med tanke på arvestoffet til Benjamin, som nå er to og et halvt år gammel.

PÅ PAPPAS ARM: Sergio Agüero (t.h.) i duell med Swanseas Joe Allen under debuten for Manchester City på mandag. På armen har argentineren tatovert inn navnet til sønnen. Foto: Andrew Yates, AFP/Scanpix
PÅ PAPPAS ARM: Sergio Agüero (t.h.) i duell med Swanseas Joe Allen under debuten for Manchester City på mandag. På armen har argentineren tatovert inn navnet til sønnen. Foto: Andrew Yates, AFP/Scanpix Vis mer

- Han har genene til både Maradona og Agüero - det kan ikke bli bedre enn det, sier Flaco.

Videoen som er datert 2. juledag 2010 viser at pjokken har arvet pappas høyreslegge og ikke morfarens venstrefot.

Mest imponerende er kanskje simultankapasiteten han viser ved å gi pappa Sergio en «high five» mens han drar den lille ballen fram og tilbake med sålen.

Riktig nok mens han holder balansen ved å støtte seg på sin knallrøde Ferrari-tråbil. Den skal tidlig krøkes ...

HVEM LIKNER HAN PÅ? Pappa Sergio eller morfar Diego? Skjembilde: Sergio Aguero/Vimeo
HVEM LIKNER HAN PÅ? Pappa Sergio eller morfar Diego? Skjembilde: Sergio Aguero/Vimeo Vis mer