Karsten Warholm - 46,92 - tidenes nest raskeste

Benjamins varsko til Warholm etter superløpet

Karsten Warholm (23) stormet inn til historiens nest beste tid på 400 meter hekk i Zürich. Rai Benjamin (22) løp inn til hisstoriens tredje raskeste tid, men var likevel skuffet og varsler nå at han har mye å gå på. Det har også Warholm.

RAKORDLØP: Karsten Warholm (23) stormet inn til historiens nest beste tid på 400 meter hekk i Zürich. Video: Magnus Gamlem / Dagbladet Vis mer

OSLO/ZÜRICH (Dagbladet): Verdensrekorden til Kevin Young fra 1992 er i alvorlig fare.

Dagens historiske prestasjoner på 400 meter hekk i Zürich er enda et bevis på det, med en nordmann i hovedrollen.

Karsten Warholm (23) holdt unna for Rai Benjamin (22) på oppløpet i superduellen i Zürich denne ekstraordinære torsdagskvelden og stormet inn til vanvittige 46,92.

Det er den nest raskeste tiden gjennom alle tider på 400 meter hekk. Det er også ny europarekord, ny årsbeste i verden og ny Diamond League-rekord på distansen.

Rai Benjamin løp inn til suveren 2. plass på supertida 46,98 og senket sin personlige rekord med fire hundredeler. Det er første gang i historien at to utøvere løper under 47 sekunder i samme løp.

Benjamins varsko til Warholm

Begge nærmer seg verdensrekorden på 46,78 med stormskritt.

Benjamin tangerte samtidig Abderrahaman Sambas (23) personlige rekord som den tredje raskeste tiden gjennom alle tider.

Likevel var det amerikanske stjerneskuddet skuffet da han møtte Dagbladet og resten av pressen etter superløpet i Zürich.

- Jeg synes ikke min prestasjon var så bra, sier Benjamin til norsk presse i Zürich, til tross for ny personlig rekord og tidenes tredje raskeste løp på 400 meter hekk.

FRIIDRETTS-TV: Karsten Warholm farget håret blondt - og lurte svenskene trill rundt. Programleder: Øyvind Godø. Video/redigering: Kristoffer Løkås Vis mer

- Jeg er fornøyd med personlig rekord, men jeg er ikke fornøyd med gjennomføring av løpet, selv om det er et av tidenes raskeste løp. Jeg må hjem å fikse på noen ting og forbedre meg. Jeg startet ikke like hardt som jeg skulle og fikk svi for det.

Warholm har også en del å gå på

Warholm slår imidlertid tilbake og indikerer at også han har en del å gå på, etter at passeringen over den niende hekken ikke var spesielt vellykket.

- Det er så sykt. Jeg hadde en dritdårlig passering over hekk ni, så det gjør det bare enda verre, sier Ulsteinvik-gutten til NRK.

FRIIDRETTS-TV: Vi blir bedre kjent med hele Norges Karsten Warholm i Dagbladets nye friidrettsprogram og får blant annet bli med bak kulissene til Warholm og Amalie Iuel. Programleder: Øyvind Godø. Video/redigering: Kristoffer Løkås Vis mer

- Det her er helt fantastisk. Jeg kjenner tårene presse. Det ligger så mye arbeid bak, fortsetter Warholm.

Kevin Young innehar verdensrekorden opp 46,78, satt i OL i Barcelona helt tilbake i 1992. Den er nå kraftig truet av en idrettsfenomenet fra Søre-Sunnmøre.

Hylles av Ingebrigtsen

Henrik Ingebrigtsen, som fikk positive svar på kveldens 5000 meter, er mektig imponert over Warholms superløp i Sveits.

BAK KULISSENE: Karsten Warholm har mange imponerende bilder og videoer i sosiale medier. Nå avslører Amalie Iuel sannheten bak bildene. Programleder: Øyvind Godø. Foto/redigering: Kristoffer Løkås Vis mer

- Det Karsten gjør er helt sykt, men ikke overraskende. Det han gjorde i NM tydet på at noe stort skulle skje her. Jeg kjente der jeg sto og fulgte med at det var noe sykt som var i ferd med å skje, sier Henrik Ingebrigtsen til Dagbladet og øvrig norsk presse i Zürich.

- Karsten er soleklar favoritt til gullmedalje i Doha. Det er ekstremt kult at en nordmann er gullfavoritt.