Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Benken har gjort meg god

I fem år henviste Else-Marthe Sørlie Lybekk Randi Gustad til Nordstrand-benken.

Nå er rollene byttet på landslaget. Det har ikke advokatfullmektigen noe imot.

Til tross for bare sju kamper med flagget på brystet, er Randi Gustad (27) blitt en av landslagets store profiler. I går ble hun tatt ut som en av tre strekspillere til EM i Ungarn, sammen med Isabel Blanco og Elisabeth Hilmo.

Tidligere landslagkaptein Else-Marthe Sørlie Lybekk må finne seg i å være reserve. Dermed er rollene byttet, for i fem år holdt hun Gustad på benken i Nordstrand.

Lettest

-  Det var tøft å benke så mye den første tida, sier Gustad til Dagbladet.

-  Jeg spilte sammen med Else-Marthe i seks år, og det var første den siste sesongen jeg fikk sjansen. Jeg er nok en av landslagsspillerne med mest tid på benken, men det har også gjort meg til den spilleren jeg er. Jeg tåler motgang, sier Gustad, som har spilt fast på Nordstrand siden Sørlie Lybekk dro til proffspill i Tyskland for halvannet år siden.

Med sine 58 kilo er hun landslagets letteste. Fordelt på 170 centimeter blir det en kropp som normalt sett er for liten for strekspillere. Det har Gustad også fått høre.

-  Jevnt

-  Folk sa jeg var for liten og sped til å spille i forsvar. Jeg prøvde meg litt som ving, men det er strekspiller jeg er. Min spillestil er annerledes enn de andres, og jeg passer bra om vi skal stresse store skyttere på motstanderlaget.

-  Jeg tror vi har en god sjanse til å ta medalje i EM, men det er blitt jevnt i toppen.

Til tross for at hun har peiling på nivået i internasjonal håndball, bedyrer advokatfullmektig Gustad at hun ikke er spesielt sportsinteressert.

-  Vet du navnene på dem du spiller mot?

-  I Eliteserien går det greit, men jeg vil nok få problemer i EM. Jeg følger ikke så mye med på sport, men den siste tida har det gått opp for meg at håndballen betyr mer enn jeg liker å innrømme, sier Gustad.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media