Benkesliter verdsatt til flere titalls millioner

Branns spisstalent Azar Karadas er et hett navn for utenlandske proffoppkjøpere, men Bergens-klubben vil forlange flere titalls millioner for den tidligere Eid-spilleren. I tillegg har 18-åringen fått en lønnsforhøyelse på hele 60 prosent.

Internasjonale storklubber som Leeds, Monaco, Sunderland og Udinese har alle vært i kontakt med Brann i et forsøk påå sikre seg spissjuvelen. Brann er imidlertid ikke interessert i salg, og har i steden økt ungguttens grunnlønn fra 200 000 til 320 000 kroner. Inkludert bonuser betyr det at spilleren vil kunne innkassere nærmere 400 000 totalt denne sesongen.

Satses på

- Vi ga Azar et nytt kontraktstilbud i helgen. Tilbudet innebærer ingen forlengelse av kontrakten, men vi vil gi ham en lønnsforhøyelse på 60 prosent, sier Branns sportssjef Arne Møller til Bergensavisa.

Hovedpersonen selv ønsker ikke å gå i detalj om innholdet i den nye kontrakten, men vedgår at han er fornøyd med hva Brann har tilbudt.

- Jeg er ikke opptatt av hvor mye jeg tjener, men det er godt å slippe å være bekymret for ikke å kunne betale regninger som kommer overraskende. I tillegg er dette en tillitserklæring fra Brann som jeg setter veldig stor pris på, innrømmer Karadas.

Salgsstopp

Unggutten har hatt en fabelaktig utvikling i vinter, og målene har rent inn i treningskampene. Det er derfor ikke overraskende at Brann gjør sitt ytterste for å beholde spilleren.

- Hvis Azar Karadas skal selges vil vi ha flere titalls millioner for ham. I utgangspunktet vil vi ikke selge ham, og vi har innført salgsstopp. Det er ikke sikkert at vi trenger å selge flere spillere i år, dersom de andre budsjettpostene går bra. Folk må kjenne sin besøkelsestid og komme seg på Stadion, sier Brann-direktør Bjørn Dahl.

Karadas selv ønsker også å bli værende i Brann, men ser ikke helt bort i fra at han i fremtiden kan velge å skifte beite.

- Jeg synes det høres voldsomt ut hvis Brann skal ha flere titall millioner kroner for meg. Men jeg tenker først og fremst på å få mest mulig spilletid og en fast plass på laget.

- Brann er tross alt klubben i mitt hjerte, sier Azar Karadas.