Benket for godt

VIF-trener Kjetil Rekdal raser mot agent Gunnar Martin Kjenner etter at han anbefalte Pa-Modou Kah å si nei til ny kontrakt.

I går gjorde VIF alvor av trusselen om å sette Pa på benken dersom han ikke signerte ny kontrakt.

- Med å si nei til ny kontrakt, så sier Pa selv at han ikke ønsker å være en del av Vålerengas framtid. Det er det jeg tar konsekvensen av. Hvis jeg skal tenke langsiktig for klubben, må jeg begynne allerede nå å bygge opp en ny spiller som kan fylle rommet etter Pa. Skal Pa spille mye fotball i år, må det skje i en annen klubb enn Vålerenga, sier Rekdal, som mener agent Kjenner spekulerer i Bosman-dommen.

- Pa er en kjempegutt, og jeg vet at han fortsatt har lyst til å spille for oss. Dessverre blir han villedet av en agent som jeg godt kan si er grisk, og bare har fokus på å fylle sin egen lommebok.

Proff

Rekdal mener Kjenner satser på å selge Pa til en klubb etter at han er blitt Bosman-spiller, for så å putte et overgangsvederlag i egen lomme. Og ikke i lomma til VIF. Kjenner hevdet i gårsdagens VG at Vålerenga sa nei til å selge Pa til Bundesligaklubben Borussia Mönchengladbach. Dette skapte harme i Vallhall i går.

- Det er blank løgn. Det var Kjenner og Pa sjøl som stanset den overgangen etter at vi i praksis var enige om en overgang. Vi vil selge, sier Rekdal, og får støtte av VIF-direktør Kjetil Siem.

- Jeg stiller meg spørsmål om Pa-Modou Kah egentlig får de riktige rådene av sin agent, sier Siem.

Pa bekrefter Vålerengas versjon av Gladbach-historien selv.

- De ville han meg med på treningsleir før de kjøpte. Det ønsket ikke jeg, sier Pa.

Ydmyket

Agent Gunnar Martin Kjenner så kampen fra tribunen i Vallhall, men var meget ordknapp da Dagbladet møtte ham.

- Jeg regner med at Vålerenga er profesjonelle nok til å se at det er det beste for begge parter at Pa får spille fotball. Foreløpig har jeg ingen konkrete kjøpere på Pa. Vi får se hva som skjer, sier Kjenner.

Pa-Modou Kah selv synes konflikten er lei.

- Fredag sa Kjetil at jeg skulle spille. I dag hadde han ombestemt seg, sa en meget skuffet Pa etter kampen mot LSK.

I mellomtida hadde han altså gitt VIF et endelig nei til ny kontrakt. Da VIF et stykke ut i andre omgang hadde satt innpå alt de hadde av rekruttlagsreserver, satt Pa alene og ydmyket som ubrukt utespiller på benken.

- Pa, du får holde deg varm hvis noen skulle bli skada, fikk landslagskometen beskjed om av hjelpetrener Geir Bakke.

Dermed måtte Pa jogge småflau rundt banen til muntre tilrop fra LSK-suporterne i den ene svingen. Etter kampen ville han ikke avvise at han vil skrive ny VIF-kontrakt hvis han fortsatt holdes ute i kulda.

- Vi får se. Jeg har tatt et endelig valg. Noen ganger må man bare gamble. Det er det jeg gjør nå

UTE I KULDA: Landslagskometen Pa-Modou Kah ville ikke signere ny kontrakt med Vålerenga. - Pa er en kjempegutt. Men dessverre blir han villedet av en agent som jeg godt kan si er grisk, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal.
SKJELLER UT PA-AGENT: VIF-trener Kjetil Rekdal er forbannet på advokat Gunnar Martin Kjenner.