VIDERE: AZ Alkmaar og Markus Henriksen er klare for kvartfinale i Europa League. Foto:   AFP PHOTO / ANP / OLAF KRAAK
VIDERE: AZ Alkmaar og Markus Henriksen er klare for kvartfinale i Europa League. Foto: AFP PHOTO / ANP / OLAF KRAAKVis mer

Benket Henriksen så Alkmaar gå videre

Klare for kvartfinale.

• Anzji - Alkmaar 0-0, 0-1 sammenlagt

Markus Henriksen måtte se på fra benken da lagkameratene i Alkmaar sikret kvartfinaleplass i europaligaen med 0-0 borte mot Anzji torsdag.

Kampen ble spilt på en snødekt bane i kuldegrader i Ramenskoje noen mil utenfor Moskva. Alkmaar-trener Dick Advocaat, som var forvist til tribunen etter å ha kritisert dommerne i første kamp, valgte en defensiv oppstilling og lot de samme 11 stå på banen i alle 90 minutter.

Anzji gikk som ventet offensivt ut for å hente inn 0-1-tapet i første kamp, men greide ikke å skape særlig mange farlige sjanser mot et godt organisert Alkmaar-lag.

Det var gjestene som fikk de farligste tilbudene, og Nemanja Gudelj sendte et frispark i utsiden av stolpen.

I annen omgang kom Steven Berghuis alene gjennom på en kontring, men han ventet for lenge med å avslutte. Aron Johansson tvang hjemmekeeper Mikhail Kerzjakov til en god redning.

Anzji fortsatte å styre spillet, men uten å skape sjanser. Noen hjørnespark og et frispark rett utenfor var de eneste gangene Anzji truet med å tvinge fram ekstraomganger.

På overtid kom Berghuis gjennom igjen og på vei mot tomt mål etter at Kerzjakov hadde gått med i angrep. Han ble meid ned av Karlen Mkrtchyan, som ble sendt av banen med rødt kort.

(NTB)