Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Giro d'Italia 2018:

Bennett med suveren langspurt

Iren tok sin andre etappeseier i Giro d'Italia.

SEIER NUMMER TO: Torsdag tok Sam Bennett sin andre etappeseier i Giro d'Italia. Foto: AFP PHOTO / LUK BENIES
SEIER NUMMER TO: Torsdag tok Sam Bennett sin andre etappeseier i Giro d'Italia. Foto: AFP PHOTO / LUK BENIES Vis mer

(procycling.no): Etter noen hektiske dager for sammenlagtrytterne ble det en ny sjanse for spurterne på den tolvte etappen. Sam Bennett benyttet seg av muligheten, og tok sin andre triumf i årets Giro d'Italia.

Diego Ulissi (UAE), Matej Mohoric (Bahrain-Merida) og Carlos Betancur (Movistar) hadde en liten ledelse over den siste bakken, med syv kilometer igjen. Men i hovedfeltet kjørte spurtlageen.

Like før den siste kilometeren var Ulissi kjørt inn. Mohoric og Betancur holdt det gående, og ledet fortsatt med 400 meter igjen. Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) satt langt framme i feltet, og åpnet spurten tidlig for å kjøre inn duoen.

Ingen maktet å holde bakhjulet til iren, som enkelt passerte duoen og tok seieren på Imola-banen. Danny Van Poppel (LottoNL-Jumbo) tok andreplassen.

Slik gikk det til:

169 rytter trillet ut av Osimo i morgentimene, med kurs mot Imolla.

Etter tre kilometer var bruddet etablert. Marco Frapporti (Androni), Mirco Maestri og Manuel Senni (Bardiani), Jacopo Mosca og Eugert Zhupa (Wilier-Triestina) var allerede tre minutter foran ti kilometer ut på etappen.

Da ledelsen ble over fire minutter, begynte spurtlagene i feltet å styre tempoet.

Regnet kommer

Giro d'Italia 2018 har vært velsignet med godt vær de første elleve dagene, men torsdag kom regnværet for allvor. Med åtte mil igjen begynte det å plaske ned.

Et nervøst felt økte tempoet, og nærmet seg raskt. Med syv mil til mål ledet bruddet bare med to minutter. De forsvarte seg bedre i bruddet, men fortsatte å tape tid. Tre mil fra mål var ledelsen ned mot minuttet.

Feltet splittes

Kort tid etter ble feltet splittet i vinden. Carapaz (Movistar) og Pozzovivo (Bahrain-Merida) var blant rytterne i gruppe nummer to. Det samme var Miguel Angel Lopez (Astana). Den beste spurteren så langt i giroen, Elia Viviani (Quick-Step), satt også der. Men avstanden var ikke stor.

20 kilometre fra målstreken på Imola-banen ble utbryterne kjørt inn. Kort tid senere kom gruppe to opp igjen, og et samlet felt la ut på de siste to milene.

Viviani var dog ikke blant rytterne som klarte å kjøre seg opp igjen.

Spurtoppgjør på Imola

Tim Wellens (Lotto Soudal) angrep like før rytterne kjørte inn på racerbanen. Inn i den siste stigningen, med elleve kilometer igjen, hadde belgieren 14 sekunder til feltet.

Sergio Henao (Team Sky) gikk løs i bakken sammen med Maurits Lammertink (Katusha-Alpecin). Flere prøvde seg i bakken, men noen stor ledelse ble det aldri på noen av forsøkene. Et noe redusert felt kom til målstreken samlet, der Sam Benntt (Bora-Hansgrohe) vant spurten.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media