Giro d'Italia:

Bennett tok skalpen til Viviani

Irsk etappeseier i Giro d'Italia.

SEIERSBRØL: Sam Bennett jubler etter å ha spurtslått Elia Viviani og resten av spurterne i Giro d'Italia. Foto: Justin Setterfield/Getty Images
SEIERSBRØL: Sam Bennett jubler etter å ha spurtslått Elia Viviani og resten av spurterne i Giro d'Italia. Foto: Justin Setterfield/Getty Images Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Den syvende etappen i Giro d'Italia endte i den tredje massespurten i årets ritt. Spørsmålet der var om Elia Viviani kunne ta sin tredje seier, etter at han vant de to første spurtetappene.

Etter å ha vært langt bak inn på de siste to-tre kilometerne, kom Quick-Step toget glimrende i avslutningen og leverte Viviani i en strålende posisjon. Sascha Modolo åpnet spurten fra front, og Elia Viviani så ut til å gå mot sin tredje strake spurtseier da han passerte landsmannen med 100 meter igjen.

Men på de siste 50 meterne kom Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) lynraskt og tok seieren foran Viviani.

Iren hadde allerede flere kilometer før mål tatt hjulet til Viviani, og holdt posisjonen hele veien inn mot mål - fram til han gikk fra italienerens hjul og passerte ham helt på slutten.

Seieren var hans første i en Grand Tour og den største etappeseieren så langt i karrieren. Det var også hans første seier for sesongen, og den første irske etappeseieren i giroen siden 1987.

– Jeg føler meg lettet. Jeg har vært nære så mange ganger i giroen tidligere. Å klare å time det bra nå er veldig bra. Jeg har tenkt at tiden (for å vinne) aldri ville komme, men den kom i dag, sier Bennett i et seiersintervju vist på Eurosport.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer