Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Giro d'Italia:

Bennett tok skalpen til Viviani

Irsk etappeseier i Giro d'Italia.

SEIERSBRØL: Sam Bennett jubler etter å ha spurtslått Elia Viviani og resten av spurterne i Giro d'Italia. Foto: Justin Setterfield/Getty Images
SEIERSBRØL: Sam Bennett jubler etter å ha spurtslått Elia Viviani og resten av spurterne i Giro d'Italia. Foto: Justin Setterfield/Getty Images Vis mer

(procycling.no): Den syvende etappen i Giro d'Italia endte i den tredje massespurten i årets ritt. Spørsmålet der var om Elia Viviani kunne ta sin tredje seier, etter at han vant de to første spurtetappene.

Etter å ha vært langt bak inn på de siste to-tre kilometerne, kom Quick-Step toget glimrende i avslutningen og leverte Viviani i en strålende posisjon. Sascha Modolo åpnet spurten fra front, og Elia Viviani så ut til å gå mot sin tredje strake spurtseier da han passerte landsmannen med 100 meter igjen.

Men på de siste 50 meterne kom Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) lynraskt og tok seieren foran Viviani.

Iren hadde allerede flere kilometer før mål tatt hjulet til Viviani, og holdt posisjonen hele veien inn mot mål - fram til han gikk fra italienerens hjul og passerte ham helt på slutten.

Seieren var hans første i en Grand Tour og den største etappeseieren så langt i karrieren. Det var også hans første seier for sesongen, og den første irske etappeseieren i giroen siden 1987.

– Jeg føler meg lettet. Jeg har vært nære så mange ganger i giroen tidligere. Å klare å time det bra nå er veldig bra. Jeg har tenkt at tiden (for å vinne) aldri ville komme, men den kom i dag, sier Bennett i et seiersintervju vist på Eurosport.

Tilbake på fastlandet

Etter seks etapper fordelt mellom Israel og Sicilia, kom Giro d'Italia endelig inn på det italienske fastlandet på den syvende etappen fra Pizzo til Praia a Mare - en relativt flat etappe på 159 kilometer.

Hovedfeltet hadde god kontroll på bruddet gjennom hele etappen. Etter at Fausto Masnada (Androni) og Markel Irizar (Trek-Segafredo) først gikk av gårde sammen med temposterke Tony Martin (Katusha-Alpecin), var ikke spurtlagene, anført av Wilier Trestina og Quick-Step Floors fornøyd med sammensetningen av bruddet.

Da Masnada og Martin ble byttet ut med lagkameratene Davide Ballerini (Androni) og Maxim Belkov (Katusha-Alpecin) fikk tre ryttere etablere et brudd. De to nevnte fikk med seg Irizar, men trioen fikk aldri et stort forsprang av hovedfeltet.

Viviani sikret poeng i poengkonkurransen

Forspranget lå stor sett på rundt to minutter gjennom store deler av dagen. Etappen i seg selv var uten de største hendelsene, hvor de to innlagte spurtene ble det mest spennende.

Der var det Ballerini som var mest frempå i bruddet, mens det var mer spennende med poengene som ble delt ut til rytterne i hovedfeltet bak. Der var Elia Viviani, som den eneste av de beste spurterne, fremme og tok seks poeng ved to anledninger.

Dermed økte han ledelsen sin i poengkonkurransen, hvor han allerede hadde en stor luke (Viviani med 131 poeng, Sascha Modolo som nummer to med 55 poeng) foran fredagens etappe.

Ballerini holdt lengst ut av bruddrytterne, men ble hentet med 14 kilometer igjen. Det var dog riktignok av en gruppe som angrep fra hovedfeltet, men like etter ble det full samling i feltet igjen.

Katusha-Alpecin sendte ut Tony Martin i gruppa som hentet Ballerini. Da den ble hentet angrep Alex Dowsett, og da briten igjen ble hentet var det danske Mads Würtz som ble sendt ut. Katusha-rytterne kom seg imidlertid ikke skikkelig unna, og dermed ble det en spurt på den syvende etappen.

Saken er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media