- Benny er fortsatt min favoritt

Aksel Lund Svindal vant sesongens siste utforrenn.

(Dagbladet.no): Aksel Lund Svindal gikk til topps i dagens utforfinale i verdenscupen.

24-åringen fra Romerike kjørte inn til tida 1,18,97 og vant rennet fem hundredeler foran sveitsiske Daniel Albrecht. Christoph Gruber, Østerrike, tok tredjeplassen - sju hundredeler bak nordmannen.

Med seieren får Svindal ytterligere 100 poeng i verdenscupen. Det betyr at Nero-løperen igjen har meldt seg på i kampen om å vinne verdenscupen totalt.

Tenker ikke på v-cupen

- Jeg tenker ikke så mye på sammenlagtseieren i verdenscupen. Det har allerede vært en god sesong for meg, sier Svindal til Sport1 før rivalene satte utfor.

Ingen av de klarte å true ham. V-cupleder Benjamin Raich ble ikke bedre enn 13. mann i dag, og har nå bare 23 poeng mer enn Svindals 1052.

Forrige gang han sto på toppen av seierspallen etter et utforrenn, var i verdensmesterskapet i Åre. 

- Det er ganske rart, men enten har jeg vunnet, eller så har jeg endt et stykke ned på resultatlistene i utforrennene i år. Jeg er god på å vinne eller kjøre inn til litt svakere plasseringer. Det er visst ingen mellomting, sier Aksel Lund Svindal til NTB.

- Benny er fortsatt min favoritt

Svindal tror likevel ikke på totalseier, og vil fortsatt ikke bruke energi på muligheten til å vinne det mange mener er alpinistenes aller gjeveste trofé.

- Benny er fortsatt min favoritt, fordi han er så sterk i de tekniske disiplinene, sier Aksel.

Svindal passerte Didier Cuche og overtok andreplassen i totalcupen. Sveitseren havnet på femteplass og er passert med 44 poeng av den norske verdensmesteren.

- Didier startet som 30. mann, og i dag var det helt klart ingen fordel. Det er uheldig for ham, men sånn er sporten, sier Aksel.

Svindal kjørte jevnt og godt i dagens renn. Han ledet med 19 hundredeler på Albrech på første mellomtid, og beholdt avstanden til andre. Så tapte han tid, før han avsluttet sterkest av alle inn i målhenget.

- Dette er bare herlig. Aksel gjorde et bra gjennomført løp, selv om han faktisk var enda litt skarpere på treningen tirsdag. Han var sikker og bra og kjørte ikke sakte noe sted i løypa, sier landslagssjef Marius Arnesen til NTB.

To mann hentet av luftambulanse

Dagens renn ble skjemmet av to stygge fall. Sveitsiske Bruno Kernen falt først, han gikk rett gjennom sikkerhetsnettet etter å ha mistet balensen.

GOD PÅ TRENING OGSÅ: Her suser Aksel Lund Svindal ned løypa under gårsdagens trening. Foto: Scanpix/Ap
GOD PÅ TRENING OGSÅ: Her suser Aksel Lund Svindal ned løypa under gårsdagens trening. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

Kernen ble hentet av luftambulanse og skal ha pådratt seg hjernerystelse, nakkestrekk og skadd kne. Seinere falt også Pierre-Emmanuel Dalcin.

Franskmannen gikk under nettet og skadet skulderen. Også han ble fraktet vekk av helikopter.

I morgen fortsetter verdenscupfinalene i Sveits, med super G-renn for gutta. Verdenscupen avgjøres i helgen, med storslalåm lørdag og slalåm søndag.

JUBLET: Aksel Lund Svindal visste han hadde levert et meget godt renn.