SVENNIS-ASSISTENT: Tidligere trener for Viking og det norske U21-landslaget, Benny Lennartsson. Foto: AP Photo/Armando Franca
SVENNIS-ASSISTENT: Tidligere trener for Viking og det norske U21-landslaget, Benny Lennartsson. Foto: AP Photo/Armando FrancaVis mer

Benny har lært «elefantene» hvordan Brasil skal knebles

Svennis ga jobben til eks-Viking-treneren.

|||SOWETO (Dagbladet): - Dødballer er ekstremt viktig, sier Sven-Göran Eriksson. Og lar tidligere Viking-trener Benny Lennartsson kjøre løpet.

- 30 prosent av målene i sluttspill scores på dødball, sier Elfensbenskystens svenske trener.

- Og fordi Brasil er et meget godt dødballag med gode servere, gode avsluttere og høye spillere med stor rekkevidde har vi forberedt ekstra på det. Benny har gjort jobben. Han liker det.

Sven-Göran Eriksson liker det defensive og har derfor brukt den korte tida han har trent Elfenbenskysten til å gjøre laget langt bedre organisert og strukturert i forsvarsarbeidet.

- Jeg har brukt mesteparten av tiden på det defensive, innrømmer han.

— Det er viktig å kunne forsvare seg i dagens fotball. Og mot Portugal viste laget at de har tatt læringen.

- Jeg var meget godt fornøyd med den kampen.

- Didier Drogba — spiller han?

- Han er klar, men jeg tar ikke avgjørelsen før i morgen. Jeg vil snakke med både Drogba og legen først. Men Drogba er en viktig spiller for oss. Når du scorer over 30 mål i Premier League er du en av verdens beste spillere og god nok til å spille på alle lag, sier Sven-Göran Eriksson.  

Elfenbenskysten har VM-seier som mål. Ja, ja, sier Svennis til det. Hele Elfenbenskysten håper på VM-tittel. Men først må de videre fra gruppa. Og Brasil er ikke uslåelige selv om de er øverst på FIFA-rankingen.

Derfor er tre poeng målet.

KLAR: Didier Drogba. Foto AFP PHOTO / ISSOUF SANOGO
KLAR: Didier Drogba. Foto AFP PHOTO / ISSOUF SANOGO Vis mer