Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Benny-ropene forstummet

Kjell Inge Olsen var forberedt på at det kresne Viking-publikummet ville rope på Benny Lennartsson. Etter Olsens Tippeliga-debut må siddisene dikte noen «Kjelli»-sanger.

STAVANGER (Dagbladet): - Det er klart jeg er lettet. Men vi har vært sterke i troen på det vi driver med i hele vinter, sier Olsen. Tapet mot RBK er «lagt i skuffen for gode lærepenger», og Olsen bedyrer at han ikke har hatt noen våkenetter den siste uka.

- Jeg var forbausende rolig da jeg gikk hjem fra trening lørdag. Det skal visst være et godt tegn. Jeg har sovet veldig godt i det siste, sier han.

Fandenivoldsk

Helt siden han ble utnevnt som ny Viking-trener i fjor, har Olsen møtt skepsis: Han har ingen trenererfaring på toppnivå. Han skal rett inn i en klubb som ser på fjerdeplass i serien og cupfinaletap som en dårlig sesong. Og ikke minst: Han skal hoppe etter stavangerfotballens Wirkola, den populære svensken Benny Lennartsson.

Viking- Bryne

3- 0 (0- 0)

Stavanger stadion. Mål: 1- 0 Toni Kuivasto (64), 2- 0 Erik Nevland (69), 3- 0 Bjarte Lunde Aarsheim (85). Dommer: Espen Berntsen, Vang. Gule kort: Roger Nilsen, Ville Väisänen, Kai-Ove Stokkeland, Bryne. Tilskuere: 11730.<

Presset på 40-åringen ble ikke mindre da Viking ble skambanket 5- 0 av Rosenborg like før seriestart.

Men Kjell Inge Olsen gjorde de fleste skeptiske innvendinger til skamme i sin Tippeliga-debut. Etter en noe nervøs første omgang, feide stavangerlaget over erkerivalen Bryne med fart, presisjon og gode enkeltprestasjoner. Spillerne ga den nye sjefen sin tre mål, tre poeng, tabelledelse - og litt mer arbeidsro. Men til pause sto det 0- 0.

Mareritt

- I pausen ga jeg beskjed om at vi måtte skape flere overganger ved å overlappe på kantene, ta Bryne-spillerne med på flere løpeturer. Stikkordet jeg understreket mest, var «fandenivoldskhet», forteller Olsen. Det betalte seg.

I tillegg kom Bjarte Lunde Aarsheim tilbake på fotballbanen igjen, etter 18 måneders sammenhengende skademareritt. I går fikk Vikings nøkkelspiller sitt comeback på banen - og scoret på sin andre berøring.

- Det er godt å være tilbake igjen. Jeg har hatt en del bølgedaler det siste halvannet året, med tre tilbakeslag i form av nye skader, sier Aarsheim.

Like før slutt skremte Bjarte livet av både trener Olsen og alle Vikings supportere da han vred seg i smerte etter en felling. Men Aarsheim ble ikke skadd igjen.

- Nå håper jeg å få spille litt mer for hver kamp. Om tre-fire serierunder er jeg klar for 90 minutter, sier midtbanespilleren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media