Benny tar farvel

Publikum vil gråte en skvett, Benny vil bukke og takke, og fredag rusler nok Benny Lennartsson (59) en rolig tur langs jærstrender og lurer på hva morgendagen vil bringe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet): - Kanskje Mexico, kanskje Kina, hvis tilbudene blir mer konkrete. Nye land frister, møtet med nye kulturer er noe av det meste spennende i denne jobben. Jeg har vært trener i fem land, bare Norge har jeg kommet tilbake til, sier Vikingtreneren.

Trolig skal Lennartsson for siste gang være sprellemann langs krittlinja på Stavanger stadion i kveld. Viking tapte 0-3 i første kamp mot Celta Vigo, og har et nærmest umulig utgangspunkt før returmøtet i UEFA-cupens 2. runde.

Treneren er i godlune der vi sitter i et hjørne i Viking-huset, mens spillerne spiser lunsj og direktør Bjarne Berntsen hilser stivt i forbifarten.

De to er ikke bestevenner, mektige Bjarne og egenrådige Benny. Treneren ville helst fortsette, men Bjarne sa nei.

- Vi har ulikt syn på det sportslige, kanskje har vi feil begge to. Men det ville være skammelig om vi ikke håndhilste og ønsket hverandre lykke til videre når alt er over, sier Benny.

- Syter

I to perioder har han trent Viking og er blitt folkehelt i Stavanger. Han liker folket og naturen.

- Jeg kommer fra det som kalles «sytebeltet» i Sverige, og har nok noen slike gener i meg. Her rundt Stavanger er folk optimister, eller skikkelige pessimister, det finner jeg sjarmerende, forteller han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer