Bent den sjuende

LERKENDAL (Dagbladet): Christer Basma (26) slipper jubelen løs etter sitt første seriegull - Bent Skammelsrud (32) feirer seriemesterskap nummer sju på rad. Østfoldingen er alene om å ha mottatt seriegull hvert år siden 1992. - Akkurat det er litt spesielt, ja, innrømmer Skammelsrud.

«Litt spesielt» passer ikke en gang som mellomnavn til det Bent Skammelsrud har opplevd siden han kom til Trondheim og Rosenborg i 1991. Etter sølvplass i debutsesongen har henting av seriegull blitt fast høsttradisjon for Skammelsrud.

Litt over klokken tre i går ettermiddag satt midtbanestrategen i RBK-garderoben med en ny medalje av den edleste sorten - hans sjuende på rad!

- Det er alltid artig å vinne, men selvfølgelig var det morsomst første gangen, sier Bent.
Likevel legger han ikke skjul på at det var litt ekstra å vinne i år:

- I og med at det har vært så pass jevnt denne sesongen, smaker dette gullet veldig godt.

Vendte hjem

Og dessuten:
Hadde proffplanene hans gått som planlagt, ville han ikke vært med på gårsdagens RBK-fest.
Like over nyttår ble Skammelsrud solgt til Bayer Leverkusen i tysk bundesliga. Profflivet varte i tre måneder. Av private årsaker vendte Bent hjem til sitt kjære Rosenborg.

Akkurat det angret han ikke på i går.

- Det er utrolig moro å oppleve at trønderne fortsatt gleder seg slik over et seriemesterskap som de gjorde i dag. Jeg tror også de på tribunen har blitt bedre gjennom Mesterliga-erfaring, sier Skammelsrud.

- Sju strake gull - hvor stopper dette eventyret?

- Årets serie viser at det blir tøffere og tøffere. At andre lag nærmer seg, gjør at vi må skjerpe oss ytterligere foran neste sesong. Det er bare en utfordring for oss.

Fortsatt sulten

32-åringen er fortsatt sulten på mer gull. Og nå vurderer han til og med å lage en hedersplass for premiene.

- Det er utrolig dårlig, men de seks andre gullmedaljene mine ligger i en eske et eller annet sted. Jeg har ikke fått pakket ut alt etter at jeg flyttet inn i nytt hus, forteller han.

- Men - jeg må gjøre noe med det nå.

Smiler Skammelsrud etter sitt sjuende seriegull.

Om to uker kan det hende han må rydde plass til en ny kongepokal også.

GULL-JUBEL:</B> En serierunde før slutt kunne Christer Basma og Bent Skammelsrud feire seriemesterskapet foran nesten 9&nbsp;000 trøndere på Lerkendal.